• Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by opelr 23 March 2011, 23:12
Witam, niestety nie posiadam swojego dostawcy nowych i używanych, ciągle szukam, ostatnio nadziałem się ładnie na człowieka o nicku WalMartLand na allegro, zdecydowanie bardzo nie polecam.

Znalazłem aukcje w których tak opisuje swój towar

MATRYCA 17.3"

POWŁOKA: LUSTRO

ROZMIAR: 17.3"

ROZDZIELCZOŚĆ: WXGA++ 1600x900

WEJŚCIE: 40 PIN, LEWA STRONA

PODŚWIETLENIE: LED

STAN: KLASA "A"

MATRYCE BEZ NAJMNIEJSZYCH WAD: WYPALONYCH PIKSELI, LINI, PLAM PRZEBARWIEŃ.

MATRYCE DOKŁADNIE SPRAWDZONE POD KĄTEM NAJDROBNIEJSZYCH ZARYSOWAŃ. KAŻDA MATRYCA TESTOWANA 24H!

MODEL: B173RW01

ZAMIENNIK DO:

LG-PHILIPS LP173WD1

AU OPTRONICS B173RW01

SAMSUNG LTN173KT01

Wsiadłem w auto, zajechałem i kupiłem osobiście, po zamontowaniu białe duże plamy, ok, posłałem żonę na drugi dzień z laptopem, niby sprawdzili, niby ok, niby skaz nie było widać, odpalam laptopa i zdziwienie znów skazy, tym razem ciemne "syfy", posyłam znów tym razem kolegę co bardziej się zna w temacie, i co ? ano nic, sprawdzili 12 matryc i sam złom, złom który człowiek sprzedaje na allegro z gwarancją, przetestowany itp. kiełbasa wyborcza.

Straty poniosłem niesamowite, taniej wyszło by mnie zakup nowej za 500zł.

tu link do aukcji, niedługo przepadnie do archiwum, ale póki co można sobie sprawdzić jak wygląda ten super towar.

http://allegro.pl/17-3-led-b173rw01-lus ... 60157.html

Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by Google Adsense [BOT] 23 March 2011, 23:12

#2 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by danb 23 March 2011, 23:20
Polecam http://www.recomit.pl . Na kilka kupionych matryc u nich wszystko ok. Szybki czas realizacji wysyłek.

#3 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by PitD 24 March 2011, 00:10
Ja tez polecam http://www.recomit.pl
Solidna firma. Towar OK i szybka przesyłka.

#4 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by Jingizkhan 24 March 2011, 07:12
Potwierdzam. Recomit również mnie nie zawiódł.

#5 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by wab 24 March 2011, 07:29
Kupowałem na znanym portalu aukcyjnym od tego sprzedawcy, o którym kolega opelr pisze (WalMartLand) i matryce były sprawne. Brałem 15,4" i 15,6". Może po prostu miałem szczęście :)

#6 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by oneeye 24 March 2011, 07:42
Ja z tym Panem współpracuję od 1,5 roku i nie miałem żadnych problemów. Każdemu przytrafiają się wpadki lub pacjenci zamiast klientów.

#7 Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by opelr 24 March 2011, 10:11
No to wszyscy "pacjenci" na te matryce musieli mieć "pecha", sprzedał tego więcej niż z tego linku, a żadna nie była sprawna, ciekawe jak pójdzie procedura reklamacji przez kuriera.
Tak czy inaczej, nic nie jest testowane bo nie ma na czym ( sam to powiedział i jakoś na wpadkę przy pracy to co opisałem nie wygląda), może 15 cali ma gdzie podłączyć i te są ok.

Matryce albo w ogóle się nie włączyły, albo uszkodzone mechanicznie, albo plamy i przebarwienia, oto przykładowe foty

tu plamy po lewej

Image

tu skazy na środku ekranu

Image

Re: Matryce - gdzie kupować a gdzie nie

by Google Adsense [BOT] 24 March 2011, 10:11
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).