• Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

nrasta 16 Жовтня 2012, 08:28
Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

Szukam czegoś, żeby zaprogramować kości np. w A7SV bądź DV2000. Czegoś w ludzkiej cenie oczywiście.

Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

Google Adsense [BOT] 16 Жовтня 2012, 08:28

#2 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

WIOLAD 16 Жовтня 2012, 09:40
Zainteresuj się ofertą firmy Tomsad.

#3 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

amorphe 16 Жовтня 2012, 09:54
Ja osobiście od dłuższego czasu używam Universal Flash Programmer v.6.03 wraz z kilkoma adapterami.
Od dłuższego, ponieważ już wcześniej potrzebowałem programatora takich pamięci - szczególnie do wgrywania firmware odtwarzaczy/nagrywarek DVD (w większości LG) choć później m.in. zaszła potrzeba zaprogramowania kostek 27C256/512, więc przybył kolejny adapter. Oczywiście obowiązkowo adaptery PLCC32 (FWH), 93xx, 24xx...

Irytujące może być każdorazowe wlutowywanie kostki w obudowie TSOP, ale jeśli robi się to sporadycznie nie bardzo to przeszkadza. Poza tym są wersje adapterów z podstawką ZIF.
Druga sprawa to wykrywanie kostek Flash przez programator (ID) - wystarczy czasami niedolutowanie którejś nóżki i EpromM51 wyświetla bzdury. Wtedy pobierałem datasheeta danego układu i porównywałem identyfikator.
No i muszę wspomnieć, iż chyba z dwa razy musiałem korygować czasy tWP, tWC aby prawidłowo zaprogramować kostkę.

Podsumowując - pomijając powyższe całkiem niezły programator w zupełnie przyzwoitej cenie. Ale moim zdaniem raczej nie dla osób programujących "hurtem".

#4 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

marek216 16 Жовтня 2012, 16:53
nrasta написав:Czegoś w ludzkiej cenie oczywiście.

A możesz dokładniej :?:
Willem, TL866, wellon - wszytskie dla mnie mają ludzką cenę.
Określ jakie kości najczęściej programujesz.

#5 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

nrasta 16 Жовтня 2012, 16:56
Tomsad ma drogie programatory. Za to UFP jest w całkiem ciekawej cenie. Szkoda tylko, że LPT, no, ale cuż. Może skuszę się na UFP oraz jakiś podstawowy adapter (np. dla en29LV).

#6 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

marek216 16 Жовтня 2012, 17:32
Tomsad czy gotronik to firmy handlujące sprzętem nazwijmy to średniej i wyższej półki.
Nie można powiedzieć że mają drogi sprzęt.

#7 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

nrasta 16 Жовтня 2012, 20:13
Może inaczej (bo pojęcie "drogie" jest względne). Na razie nie chciałbym inwestować zbyt wiele - może tak.

Głównie zależy mi w tym momencie na programowaniu pamięci w obudowach TSOP. W sumie to bez konkretów bo to zależy na co się trafi.

#8 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

marek216 16 Жовтня 2012, 20:19
Jakie w TSOP ?
Na początek willem - mam z podstawką do oddania :)
http://soft-serwis.eu/sklep/104--willem ... pos48.html
Jak masz większe oczekiwania to TL866.
Jeśli ten to za mało to beeprog - ale to całkiem inne pieniążki.

#9 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

nrasta 17 Жовтня 2012, 09:19
Np. 29LV800.

#10 Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

marek216 17 Жовтня 2012, 09:21
nrasta написав:Np. 29LV800.

Starczy willem z podstawką.

Re: Jaki polecacie programator do pamięci równoległych?

Google Adsense [BOT] 17 Жовтня 2012, 09:21
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей