• GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Titel des Themas sollte Folgendes enthalten: den Hersteller der Maschine, das vollständige Modell und die kurze Beschreibung des Fehlers.
  2. Die Themennachricht sollte enthalten: einen PCB-Markierungscode (im Falle von Hardware-Reparaturen), erweiterte Beschreibung des Fehlers, Was wurde überprüft/ersetzt/gemessen + Schlussfolgerungen und, die Frage. Wenn Sie keinen PCB-Markierungscode finden können, du solltest lesen DIESES THEMA. Wenn Sie immer noch keine PCB-Markierungscode finden können, laden Sie bitte ein sauberen Fotos von beiden Seiten des Motherboards - ist es erforderlich, alle Filme und Module zu entfernen, die möglicherweise diese Markierungen abdecken könnte.
  3. Bevor Sie ein neues Thema veröffentlichen, sollten Sie alle Themen im Unterforum AUSBILDUNGEN lesen und machen Sie eine vorläufige Diagnose basierend auf dem Inhalt dieser Ausbildungen.
  4. Das Hochladen vollständiger Anweisungen/Schaltpläne oder BIOS-Dateien / Firmware (oder das Verlinken auf andere Websites mit solchen Dateien) ist STRENG VERBOTEN. Sie können nur den kleinen Teil der Anweisung/Schaltplans oder den Link zur BIOS-Datei in UNVERIFIZIERTE BIOS-DATEIEN platzieren, der die Diagnose und Reparatur für den Themenautor vereinfacht. Sie können nicht mehr als eine vollständige Seite mit Anweisungen/Schaltplänen pro einzelnem Thema platzieren. Die Datei darf keine sichtbaren Wasserzeichen, "vertraulichen" Markierungen, E-Mail-Adressen usw. enthalten.
  5. Pro Thema darf nur eine fehlerhafte Maschine beschrieben werden. Für jede nächste Maschine sollten Sie ein neues Thema öffnen.
  6. Das Anfordern von Schaltplänen, Boardview, MB-Fotos, BIOS-Dateien oder Servicehandbüchern ist STRENG VERBOTEN. Wenn Sie irgendwelche von denen fragen wollen, sollten Sie ein neues Thema in DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Sub-Forum öffnen.

#1 GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von DjDave 6 April 2012, 23:06
Tak jak w temacie. Próbowałem na czystym systemie W7 x32 i x64 z SP1 i bez. Problem identyczny jak TUTAJ jednak zakończony wymianą karty. Czy da się coś z tym zrobić? W innym komputerze karta działa w dodatku na zasilaczu Modecom 350W. Komputer w którym nie działa jest świeżo złożony, BIOS płyty zaktualizowany.
Płyta ASUS M5A78L-M LX V2
Phenom 965
2 x 4 GB DDR3 1333MHz
Zasilacz 500W

Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von Google Adsense [BOT] 6 April 2012, 23:06

#2 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von striker 7 April 2012, 08:58
Na tym komputerze na którym działa jaki jest system?
Karta jest jakiegoś topowego producenta czy firm typu XFX czy EVGA?
Sterowniki ściągałeś ze strony nvidii czy producenta karty?

#3 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von DjDave 7 April 2012, 10:58
MSI GTX460 Cyclone. Sterowniki ze strony nVidii 296.10. Starszych nie próbowałem, ale w poście z benchmark.pl kolega próbował i nic nie dało. Na kompie na którym działa jest W7 x64 + SP1, sterowniki te same.

#4 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von marcinwpl 7 April 2012, 14:54
Spróbuj wyłączyć w biosie zintegrowaną grafikę. możliwe ze to ona robi problemy.

#5 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von striker 8 April 2012, 10:35
Spróbuj sterowniki ze strony MSI ostatnio miałem 2 karty firmy EVGA i ze strony nVidi nie działały dla czystego sumienie pobrałem z ich strony i o dziwo działają.

#6 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von DjDave 23 April 2012, 14:17
Po zainstalowaniu sterowników w wersji 275.33 działa, jednak dla mnie jest to półśrodek. Mam nadzieje że najbliższa wersja sterowników poprawi ten błąd. Z tego co wyczytałem o czarnym ekranie piszą nawet na oficjalnym forum nVidii, jednak nie mogłem tego znaleźć.

#7 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von DjDave 26 April 2012, 11:55
No niestety nawet na tych sterownikach się wykrzacza. Podejrzewam że chodzi o mostek. Tam gdzie karta działa bez problemu jest mostek nVidia a tam gdzie nie działa AMD. MSI auto pobiera jeszcze starsze sterowniki, ale na nich połowa nowych gier nie chce działać. A może ktoś zna modowane lub alternatywne sterowniki? Na beta 301.24 też nie działa. BIOS płyty świeży dosłownie sprzed kilku dni, do karty nie ma BIOSu.

#8 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von gregy 26 April 2012, 13:14
DjDave hat geschrieben:Po zainstalowaniu sterowników w wersji 275.33 działa, jednak dla mnie jest to półśrodek. Mam nadzieje że najbliższa wersja sterowników poprawi ten błąd. Z tego co wyczytałem o czarnym ekranie piszą nawet na oficjalnym forum nVidii, jednak nie mogłem tego znaleźć.

Witam.
Z tymi sterownikami kartę testowałeś Furmarkiem lub innym programem np.Heaven.
Jeśli tak jaką temperaturę miałeś w teście Furmark?

#9 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von DjDave 27 April 2012, 12:58
Po 10 minutach ma ok. 70°. Właśnie piszę z komputera w którym ona jest i działa bez problemu na najnowszych sterownikach.

#10 Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von DjDave 11 Juni 2012, 14:45
Wyszła nowa wersja sterowników i problem niestety dalej występuje. Ma może ktoś BIOS do tej karty?

Re: GTX 460 - czarny ekran po instalacji sterowników

von Google Adsense [BOT] 11 Juni 2012, 14:45