Forum rules: Click here to view the forum rules
- Topic title should contain the brief description of problem.
- Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
- It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
- You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
- It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
Re: Stół montażowy do stacji IR. [SOLVED]
by Google Adsense [BOT] • 24 November 2011, 11:19
Ze względu na ceny tych w sumie prostych urządzeń postanowiłem sam je robić w zależności od potrzeb.
Koszty 100x niższe - dosłownie.
Materiał łatwo dostępny - pręty aluminiowe. Trochę wolnego czasu, mam dostęp do narzędzi więc można stworzyć wszystko według pomysłu. Fakt nie jest to takie śliczne jak z fabryki ale wcale nie mniej funkcjonalne, a czasem nawet bardziej funkcjonalne
Jak nie zapomnę będąc w firmie to zrobię zdjęcie jakiegoś uchwytu.
Jedyna rzecz jakiej mi brakuje to ten patent przesuwany w pionie na kolbę - jednak nie jest on koniecznością. Mam infrę z takim mechanizmem i szukam gdzie mogę kupić sam takim moduł żeby w innych uchwytach montować.
http://www.biall.com.pl/show,202380.html
Koszty 100x niższe - dosłownie.
Materiał łatwo dostępny - pręty aluminiowe. Trochę wolnego czasu, mam dostęp do narzędzi więc można stworzyć wszystko według pomysłu. Fakt nie jest to takie śliczne jak z fabryki ale wcale nie mniej funkcjonalne, a czasem nawet bardziej funkcjonalne
Jak nie zapomnę będąc w firmie to zrobię zdjęcie jakiegoś uchwytu.
Jedyna rzecz jakiej mi brakuje to ten patent przesuwany w pionie na kolbę - jednak nie jest on koniecznością. Mam infrę z takim mechanizmem i szukam gdzie mogę kupić sam takim moduł żeby w innych uchwytach montować.
http://www.biall.com.pl/show,202380.html
Co do stołów, to z Kolegą fejo myślimy nad zamówieniem elementów pod stoły Jego pomysłu.
Na razie trzeba zrobić projekt, a później zlecić to jakiejś firmę. Myślę nad PMPoland (bo jest blisko i już wykonywali mi parę elementów pod stację). Wykonanie ze stali nierdzewnej, jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt, zmniejszy to na pewno koszty. Jak będzie projekt to założę osobny temat ze wszystkimi informacjami i wstępną ceną.
Na razie trzeba zrobić projekt, a później zlecić to jakiejś firmę. Myślę nad PMPoland (bo jest blisko i już wykonywali mi parę elementów pod stację). Wykonanie ze stali nierdzewnej, jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę o kontakt, zmniejszy to na pewno koszty. Jak będzie projekt to założę osobny temat ze wszystkimi informacjami i wstępną ceną.