• Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

Citek 7 Вересня 2011, 21:06
Witam

Zastanawiam się nad zakupem myjki ultradźwiękowej. Niestety na razie fundusze mam ograniczone i zastanawiałem się nad czymś tanim, do 150 zł.
Znalazłem kilka modeli na Allegro, np. myjka Ultra Sonic CD-7810 (B) lub CTBRAND ULTRASONIC 400C lub 400D (czym różni się te C od D).
Czy warto w nie inwestować, czy ktoś ich używał.
Planuję myjkę wykorzystać do mycia sit po BGA i od czasu do czasu do przemycia jakiegoś kartridza z drukarki.
Czy ma ktoś jakieś doświadczenie ze sprzętem z tej najniższej półki?
Czekam na jakiekolwiek info

Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

Google Adsense [BOT] 7 Вересня 2011, 21:06

#2 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

marioj77 7 Вересня 2011, 21:14
Do sporadycznego używania wystarczy, jak będziesz używał za często to szlag ją trafi po 2 m-cach. Za 250zł kupisz już przyzwoitą (nie chińską) i ciut większą.

#3 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

ablacon64 8 Вересня 2011, 01:51
The chinese ones are very weak, they do not work well.

#4 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

dir 8 Вересня 2011, 09:01
Mam podobną myjkę do czyszczenia tuszy się nadaje, natomiast sita wolę przemyć ręcznie. Pierwsza sztuka zakupiona ponad 2 lata temu się popsuła na drugi dzień, dostałem nówkę sztukę i pracuje po dziś dzień bez zarzutu.

#5 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

Citek 8 Вересня 2011, 10:05
Kolego @dir, a jaką dokładnie masz myjkę.
Zastanawiam się bardziej nad tą firmy CTBRAND tylko ona chyba nie ma koszyczka, czy bez koszyczka można też myć, czy nic się nie stanie z mytymi rzeczami?

#6 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

dir 14 Вересня 2011, 20:35
No dokładnie tą CTBRAND dwu zakresowa. Czyścimy po kilka tuszy dziennie i bez koszyczka, czy tam sitka. Jedziemy na samej wodzie i z głowicami tuszy nic się nie dzieje.

Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

Google Adsense [BOT] 14 Вересня 2011, 20:35
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість