• LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by amstel 2 May 2011, 12:23
Witam

Od 15 maja wchodzi do masowej produkcji nowa wersja LY IR PRO SC v3.
Sam model wyglada na poprawioną konstrukcje AHCI IR PRO SC,ciekawa cechą bedzie mozliwość samodzielnej wymiany górnej grzałki na Infrared lub Hot Air (800W + 3 magnetyczne dysze).
Image

Co sądzicie o tej konstrukcji i o samej firmie LY ?

Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by Google Adsense [BOT] 2 May 2011, 12:23

#2 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by cyborgctm 4 May 2011, 12:31
Witam
Też jestem zainteresowany tym sprzętem.
Z tego co obserwuję to data premiery się ciągle opóźnia.
Pytanie też kiedy faktycznie będzie można to kupić bo na pewno pierwsze egzemplarze szybko się rozejdą?

Witam ponownie
Najnowsze nowości
Dzwoniłem do plugit mają na stanie v3 zaproponowali (na dzień dzisiejszy) cenę 8200 brutto za samą stację a w cenie jest dowóz i podstawowe szkolenie w zakresie obsługi i reballingu.

#3 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by Macpod 4 May 2011, 17:42
cyborgctm wrote:Witam
Też jestem zainteresowany tym sprzętem.
Z tego co obserwuję to data premiery się ciągle opóźnia.
Pytanie też kiedy faktycznie będzie można to kupić bo na pewno pierwsze egzemplarze szybko się rozejdą?

Witam ponownie
Najnowsze nowości
Dzwoniłem do plugit mają na stanie v3 zaproponowali (na dzień dzisiejszy) cenę 8200 brutto za samą stację a w cenie jest dowóz i podstawowe szkolenie w zakresie obsługi i reballingu.

Jak na Polskie realia to cena jest całkiem, całkiem, bo jak na razie to ir-pro-sc kosztuje najtaniej w Polsce 7500. Wiadomo, że da się sprowadzić dużo taniej, ale jednak tutaj jest gwarancja na miejscu i brak konieczności wysyłki. Ciekawa jest ta możliwość zmiany na hot-air i infrared. Jakby ktoś miał taką stację to czekam na opinie i testy:)

#4 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by bull475 22 August 2011, 11:54
Używa ktoś tej stacji? Jak się sprawdza? Proszę o opinie.

#5 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by Stachu123 2 January 2012, 20:37
Odgrzebuje temat bo w najbliższych dniach zamierzam kupić taką stację. Może ktoś podzielić się spostrzeżeniami z eksploatacji takiego urządzenia? A może wypowie się użytkownik stacji w wersji 4 (Bauer BGA)?

#6 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by meloow 3 January 2012, 22:54
Stachu123 masz zamiar kupić u nas czy imporcik , ja przymierzam się do LY IR9000, można kupić 800-1000$ ale muszę znaleźć rzetelnego sprzedającego.

#7 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by marci4 3 January 2012, 23:15
Też się zastanawiałem nad czymś w tym stylu... może polecicie coś na początek?

#8 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by meloow 3 January 2012, 23:19
marci4 tobie będzie łatwiej coś kupić, gdyż w UK jest tego typu sprzętu sporo. Niestety w polsce ceny mają prawie 100% marżę i aby kupić coś w dobrej cenie trzeba kupować w chinach.

#9 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by marci4 3 January 2012, 23:24
No domyślam się... musiałbym się rozglądnąć na e-bay i trochę poszukać. Widziałem tu kilka osób z UK, może oni mogą się wypowiedzieć co by było dobre na początek?

#10 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by meloow 3 January 2012, 23:28
marci4 jak coś ustalisz daj znać na PW to chcętnie podłączę się pod zamówienie, może uda się urwać parę $

#11 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by Stachu123 3 January 2012, 23:32
meloow zamierzam kupić w Polsce. Zdecydowałem się już na wersję trzecią. Ten Bauer v.4 to ma trochę bajerów niekoniecznie potrzebnych. Właściwie to już znalazłem firmę, w której to można kupić za ok. 7600PLN z obydwoma głowicami (IR i HA), więc za mała różnica, żeby bawić się w import i ryzykować. W tej chwili dopinam już ostatnie szczegóły transakcji.
Zastanawiałem się nad sprowadzeniem z Chin ale to koszt ok. 1500USD plus cło, Vat wyjdzie blisko 7000PLN, koszt sprowadzenia IR9000 wyjdzie pewnie ok. 4500PLN. Tą drugą brałem też pod uwagę ale zrezygnowałem ze względu na wielkość i moc podgrzewacza. Poza tym skusiła mnie głowica HA w IR PRO V.3.

#12 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by marci4 3 January 2012, 23:49
meloow odezwę się, ale to raczej nie będzie zbyt szybko... tak sobie pomyślałem, że można się rozglądnąć i zorientować jakie są ceny, modele itd.

#13 Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by cyborgctm 26 February 2012, 21:16
Upewnij się, że z obiema - coś o tym wiem ("...możliwość zamontowania...."), ale ja kupowałem pół roku temu.

Re: LY IR-PRO-SC v.3 Infrared + Hot Air w jednym

by Google Adsense [BOT] 26 February 2012, 21:16
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).