• Samsung NP530U3B z płytą Lotus13 REV: 1.2-04 po zwarciu

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Samsung NP530U3B z płytą Lotus13 REV: 1.2-04 po zwarciu

ZieloneLuty 14 Січня 2026, 16:01
Płyta została uszkodzona przez zwarte gniazdo zasilania.
Po wymianie nie wstaje.

Zwarcie na elemencie B500.
Przebity element U503 - usunąłem go z płyty.
Przebity element Q34 - usunąłem go z płyty.
Reszta mosfetów sprawna.
Zwarcie na elemencie R375.

Pomiary z cewek:
L509 455Ω
L508 152Ω
L507 64MΩ
L506 35KΩ
L505 5KΩ
L504 479Ω
L503 33Ω
L502 25Ω
L501 35Ω
L500 105Ω

Re: Samsung NP530U3B z płytą Lotus13 REV: 1.2-04 po zwarciu

Google Adsense [BOT] 14 Січня 2026, 16:01

#2 Re: Samsung NP530U3B z płytą Lotus13 REV: 1.2-04 po zwarciu

Vogelek23 15 Січня 2026, 11:18
ZieloneLuty написав:Przebity element Q34 - usunąłem go z płyty.
Większość elementów należy wymienić na nowe, a nie usuwać z płyty. Brak tranzystora Q34 (AON7410) spowoduje, że płyta nie będzie miała zasilania z zasilacza AC i nie będzie ładowała baterii, więc nie włączysz jej, dopóki nie podłączysz sprawnej, naładowanej baterii.

ZieloneLuty написав:Przebity element U503 - usunąłem go z płyty.
Uszkodzenie tego układu (MAX14550EETB) zdarza się ekstremalnie rzadko, zatem musiało dojść do przepięcia na liniach sygnałowych gniazda USB J2 lub jego fizycznego uszkodzenia. Sprawdź, czy gniazdo nie jest pęknięte lub piny nie zwierają do obudowy lub do siebie.

ZieloneLuty написав:Zwarcie na elemencie R375.
Czy to zwarcie jest do masy, czy pomiędzy pinami rezystora?

#3 Re: Samsung NP530U3B z płytą Lotus13 REV: 1.2-04 po zwarciu

ZieloneLuty 21 Січня 2026, 00:10
Vogelek23 написав:Większość elementów należy wymienić na nowe, a nie usuwać z płyty. Brak tranzystora Q34 (AON7410) spowoduje, że płyta nie będzie miała zasilania z zasilacza AC i nie będzie ładowała baterii, więc nie włączysz jej, dopóki nie podłączysz sprawnej, naładowanej baterii.

Jestem tego świadomy. Po zdiagnozowaniu co jeszcze może być uszkodzone wlutuję sprawny.

Vogelek23 написав:Uszkodzenie tego układu (MAX14550EETB) zdarza się ekstremalnie rzadko, zatem musiało dojść do przepięcia na liniach sygnałowych gniazda USB J2 lub jego fizycznego uszkodzenia. Sprawdź, czy gniazdo nie jest pęknięte lub piny nie zwierają do obudowy lub do siebie.

Gniazdo nie jest uszkodzone. Wnioskuję, że użytkownik laptopa wiedział, że gniazdo nie działa i nie miało to wpływu na działanie reszty płyty.

Vogelek23 написав:Czy to zwarcie jest do masy, czy pomiędzy pinami rezystora?

Pomiędzy pinami. Według boardview powien być opór 0.01Ω, a u mnie jest równo 0Ω.

#4 Re: Samsung NP530U3B z płytą Lotus13 REV: 1.2-04 po zwarciu

Vogelek23 22 Січня 2026, 16:40
ZieloneLuty написав:Pomiędzy pinami. Według boardview powien być opór 0.01Ω, a u mnie jest równo 0Ω.
To nie masz czym sobie zawracać głowy, o ile nie używasz miliomomierza - większość mierników uniwersalnych ma rozdzielczość pomiaru rezystancji 0,1Ω (przy czym wskazanie 0,1 może oznaczać rezystancję z przedziału 0,05Ω - 1,5Ω). Podaj markę i model swojego miernika to sprawdzimy, jaką ma rozdzielczość.

ZieloneLuty написав:Po zdiagnozowaniu co jeszcze może być uszkodzone wlutuję sprawny.
Jak w takim razie zasilasz tę płytę?

Re: Samsung NP530U3B z płytą Lotus13 REV: 1.2-04 po zwarciu

Google Adsense [BOT] 22 Січня 2026, 16:40

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей