• [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

#1 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Dzaro5 9 Januar 2026, 14:48
Laptop AROUS 15
CHK: 9160
MFG: 2023-02
Model name X5LF
Płyta GA-X5L rev: 1.0
Assem: 80-10D
Procesor - i5-12500H
Grafika-Geforce RTX4060
SN: SN23056J000886
KBC: ITE IT5571E-128 2153-cxs
Układ Bios - Winbond 25R256JVEN
Dorzucam też zdjęcie tabliczki
Slika
Slika

Wszystko wskazuje że to wina biosu , informacje o laptopie są takie że możliwe że klient robił jakąś aktualizacje bios i nagle wyłączył laptopa
Mam zgrany bios może będzie ktoś w stanie go naprawić

Za ogled datotek, priloženih tej objavi, morate biti prijavljeni.

Re: [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 9 Januar 2026, 14:48

#2 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a tekort 9 Januar 2026, 15:53
Wrzuć fotkę naklejki z numerem seryjnym sprzętu, to będzie chyba wersja BKF ale trzeba mieć pewność

#3 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Dzaro5 19 Januar 2026, 14:12
Uzupełniłem juz opis ,dokładnie co jest na tabliczce znamionowej i jakie parametry

#4 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Vogelek23 19 Januar 2026, 15:35
Ale nie uzupełniłeś pełnej obsady układowej - brakuje oznaczenia EC/KBC oraz kości BIOS. Ponadto, na tabliczce znamionowej powinien być podany model w formacie: AORUS 15 BxF lub 9xF (gdzie x to jedna z liter: S, K, M). Ogólnie to nas interesuje tylko pierwszy znak - czy to jest B, czy 9.

#5 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Dzaro5 19 Januar 2026, 16:03
Dodałem zdjecie tabliczki znamionowej ale wszystko co na niej było napisałem w poście , niestety wiecej informacji nigdzie nie pisze
Uzupełniłem tez model KBC i EC

#6 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Vogelek23 19 Januar 2026, 16:58
Czyli model to Aorus 15 9KF. Jest jeszcze jedna sprawa - podałeś oznaczenie płyty GC-X5LI0. Mam wrażenie, że to oznaczenie odczytałeś z którejś z płytek bocznych, prawdopodobnie Audio/USB. Wyedytuj pierwszy post ponownie i popraw to oznaczenie, spisując je bezpośrednio z płyty głównej.

#7 [ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Dzaro5 19 Januar 2026, 17:49
Masz rację, poprawiłem post i wrzuciłem zdjęcie oznaczenia płyty.

[ZAHTEVA ZA DATOTEKO BIOS] Re: Prosba o naprawe biosu lub nowy wsad laptop Arous 15 , Model name X5LF

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 19 Januar 2026, 17:49

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov