Forumsregeln: Die Forumsregeln lesen
Re: [BIOS-DATEI ANFRAGE] Legion 5-15ACH6H Laptop (Lenovo) - Type 82JU - płyta NM-D562 Rev: 2.0
von Google Adsense [BOT] • 26 September 2025, 21:27
#2 [BIOS-DATEI ANFRAGE] Re: Legion 5-15ACH6H Laptop (Lenovo) - Type 82JU - płyta NM-D562 Rev: 2.0
von Vogelek23 • 26 September 2025, 22:28
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#4 [BIOS-DATEI ANFRAGE] Re: Legion 5-15ACH6H Laptop (Lenovo) - Type 82JU - płyta NM-D562 Rev: 2.0
von Vogelek23 • 28 September 2025, 14:22
Najczęściej jest to normalne zachowanie płyty. Po odłączeniu baterii głównej i RTC pamięć CMOS w procesorze zostaje wyczyszczona, więc po podłączeniu zasilania płyta uruchamia się, aby wystartował generator RTC. W trakcie uruchamiania (procedura POST) do pamięci CMOS wpisywane są domyślne (fabryczne) wartości ustawień BIOS. Jeśli wyłączysz płytę włącznikiem, nie odłączając baterii RTC (zakładając, że bateria jest sprawna i ma właściwe napięcie) to po ponownym podłączeniu zasilacza płyta powinna pozostawać wyłączona, dopóki nie włączysz jej włącznikiem.
Sprawdziłeś linkowany wsad? Jakie efekty? Pamiętaj, że po weryfikacji wsadu otrzymujesz pełny zwrot wydanych na jego ściągnięcie Punktów, o ile zamieścisz jego ocenę w linkowanym wątku, zgodnie z p. 6 zasad tamtego działu: post60433.html#p60433 - dzięki temu Ty masz wsad za darmo, a pozostali użytkownicy mają informację o tym, czy dany wsad działa, czy nie.
Sprawdziłeś linkowany wsad? Jakie efekty? Pamiętaj, że po weryfikacji wsadu otrzymujesz pełny zwrot wydanych na jego ściągnięcie Punktów, o ile zamieścisz jego ocenę w linkowanym wątku, zgodnie z p. 6 zasad tamtego działu: post60433.html#p60433 - dzięki temu Ty masz wsad za darmo, a pozostali użytkownicy mają informację o tym, czy dany wsad działa, czy nie.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
#5 [BIOS-DATEI ANFRAGE] Re: Legion 5-15ACH6H Laptop (Lenovo) - Type 82JU - płyta NM-D562 Rev: 2.0
von MrDeath • 28 September 2025, 23:15
Napisze jak zrobiłem, wsad z opublikowanego linku wylądował na kości głównej Bios , BIOS IC: MAIN UB3 W74M12JWSSIQ (16MB) + EC UE1 IT8227E (192kB) <--- tego nie ruszałem.
Uwagi: Wersja: EUCN41WW. Brak danych DMI (offset: 0x5AC000, długość: 0x2000) nie wiem czy dobrze zrobiłem ale ze starego biosu skopiowałem offset 0x5AC000, długość: 0x2000 z danymi które były w backup mojej kości, drugiej kości nie ruszałem, laptop złożony, bateria sprawdzona ma 3,14V . uruchamia się jak wcześniej brak podświetlenia i reakcji przez 20min.
Wolę pytać niż skopać.
Bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość.
Uwagi: Wersja: EUCN41WW. Brak danych DMI (offset: 0x5AC000, długość: 0x2000) nie wiem czy dobrze zrobiłem ale ze starego biosu skopiowałem offset 0x5AC000, długość: 0x2000 z danymi które były w backup mojej kości, drugiej kości nie ruszałem, laptop złożony, bateria sprawdzona ma 3,14V . uruchamia się jak wcześniej brak podświetlenia i reakcji przez 20min.
Wolę pytać niż skopać.
Bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość.
#6 [BIOS-DATEI ANFRAGE] Re: Legion 5-15ACH6H Laptop (Lenovo) - Type 82JU - płyta NM-D562 Rev: 2.0
von Vogelek23 • 28 September 2025, 23:53
Dalszą diagnostykę proszę kontynuować w rozpoczętym wątku: lenovo-legion-5-15ach6h-nie-uruchamia-sie-po-aktualizacji-t76798.html. Ocenę pliku sugeruję dodać dopiero po zakończeniu diagnostyki.
[BIOS-DATEI ANFRAGE] Re: Legion 5-15ACH6H Laptop (Lenovo) - Type 82JU - płyta NM-D562 Rev: 2.0
von Google Adsense [BOT] • 28 September 2025, 23:53