• Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Thebill 11 Січня 2023, 17:52
Witam
Może tu uzyskam pomoc.
Ogólnie naprawa laptopów to nie moja bajka ale jakieś tam pojęcie o elektronice mam.
Padł mi mój laptop jak w tytule. Platforma LA-C361P REV 2.0
Włacza sie ale brak treści obrazu zarówno na matrycy jak i na zewnętrznym monitorze.Jedyna reakcja to test matrycy,który można wykonać(Klawisz D przy uruchomieniu).Ogólnie wywnioskowałem,że nie przechodzi procedury POST. Obstawiam że problem jest z biosem.Wyczytałem także, że Dell jest strasznie wybredny jeśli chodzi o ME region więc ciężko będzie to ogarnąć. Próbowałem opcji z USB i kombinacją klawiszy CTRL+ESC ale bez rezultatu.
Jakie kroki powinienem teraz podjąć?
Wylutować bios i zaprogramować jakimś programatorem?
Posiadam tylko CH341 i nie wiem czy tym to ogarnę.
Zawsze mogę zainwestować w inny programator.
Czy ktoś pomoże w przygotowaniu ewentualnego wsadu?

Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Google Adsense [BOT] 11 Січня 2023, 17:52

#3 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Thebill 12 Січня 2023, 14:51
Machine написав:Are the voltages on the coils all present?

Tak.
Jestem praktycznie pewien,że problem jest z biosem.
Niestety sam tego nie ogarnę.
Zgrać i wgrać dam radę ale programistą nie jestem i edycja hex to nie moja bajka.

#4 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Vogelek23 12 Січня 2023, 22:55
Zadaj pytanie o wsad w dziale ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS. Warto, byś dołączył zgrany wsad do zapytania, to ułatwi nam spreparowanie gotowego wsadu.

#5 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Thebill 14 Січня 2023, 20:20
Po wgraniu biosu niestety laptop wciąż się nie uruchamia. Mruga za to led sygnalizując awarię procesora(dwa razy pomarańczowy raz biały) co wcześniej nie miało miejsca. I teraz nie wiem co o tym myśleć.

#6 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

ctro 14 Січня 2023, 20:31
Czasami nieprawidłowy bios skutkuje komunikatem o awarii procesora, a czasami kość bios jest uszkodzona.
ME region przeniosłeś? Zamknąłeś wątek bez dokończenia tematu z przenoszeniem ME..

#7 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Thebill 14 Січня 2023, 20:53
Tak ME przeniesiony według instrukcji.
Spróbuje może z inną kością choć jeśli się programuję i odczytuje to chyba jest ok.

#8 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

ctro 14 Січня 2023, 21:27
No właśnie nie zawsze.
Spróbowałbym jeszcze wyczyścić ME we wsadzie Matic'a.

#9 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Thebill 14 Січня 2023, 22:35
No więc na innej kości z wylutu wróciłem do początku. Led już nie mruga ale dalej ciemno.
Spróbowałbym jeszcze wyczyścić ME we wsadzie Matic'a

Tego raczej nie ogarnę

A może jest tak,że kopiowany ME-region z oryginalnego wsadu jest uszkodzony i to on powoduje problemy.Czy ktoś może to zweryfikować?

#10 Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

ctro 15 Січня 2023, 13:40
Przeanalizowanie ME regionu i sprawdzenie pod takim kątem to nie taka prosta sprawa. Szybciej nauczysz się czyszczenia ME, lub poprosisz o to w nowym wątku..

Re: Dell Precision 5510 - Czarny ekran

Google Adsense [BOT] 15 Січня 2023, 13:40
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей