Witam
Może tu uzyskam pomoc.
Ogólnie naprawa laptopów to nie moja bajka ale jakieś tam pojęcie o elektronice mam.
Padł mi mój laptop jak w tytule. Platforma LA-C361P REV 2.0
Włacza sie ale brak treści obrazu zarówno na matrycy jak i na zewnętrznym monitorze.Jedyna reakcja to test matrycy,który można wykonać(Klawisz D przy uruchomieniu).Ogólnie wywnioskowałem,że nie przechodzi procedury POST. Obstawiam że problem jest z biosem.Wyczytałem także, że Dell jest strasznie wybredny jeśli chodzi o ME region więc ciężko będzie to ogarnąć. Próbowałem opcji z USB i kombinacją klawiszy CTRL+ESC ale bez rezultatu.
Jakie kroki powinienem teraz podjąć?
Wylutować bios i zaprogramować jakimś programatorem?
Posiadam tylko CH341 i nie wiem czy tym to ogarnę.
Zawsze mogę zainwestować w inny programator.
Czy ktoś pomoże w przygotowaniu ewentualnego wsadu?
Może tu uzyskam pomoc.
Ogólnie naprawa laptopów to nie moja bajka ale jakieś tam pojęcie o elektronice mam.
Padł mi mój laptop jak w tytule. Platforma LA-C361P REV 2.0
Włacza sie ale brak treści obrazu zarówno na matrycy jak i na zewnętrznym monitorze.Jedyna reakcja to test matrycy,który można wykonać(Klawisz D przy uruchomieniu).Ogólnie wywnioskowałem,że nie przechodzi procedury POST. Obstawiam że problem jest z biosem.Wyczytałem także, że Dell jest strasznie wybredny jeśli chodzi o ME region więc ciężko będzie to ogarnąć. Próbowałem opcji z USB i kombinacją klawiszy CTRL+ESC ale bez rezultatu.
Jakie kroki powinienem teraz podjąć?
Wylutować bios i zaprogramować jakimś programatorem?
Posiadam tylko CH341 i nie wiem czy tym to ogarnę.
Zawsze mogę zainwestować w inny programator.
Czy ktoś pomoże w przygotowaniu ewentualnego wsadu?