• Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

von Iryseq 8 November 2022, 20:46
Cześć,

Dostałem laptopa Dell 7480 który chodzi na 19V - jednak nie mam zasilacz.
Chciałem użyć HP z bolcem ID jednak wyczytałem na naszym kochanym forum, że to nie dobry pomysł. Pożyczyłem od kolegi DELLowski 19.5/9A.
O ile za mało V nie zrobi krzywdy to jak z tymi dodatkowymi 0.5V? Czy to mieści się w granicy błędu?

Re: Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

von Google Adsense [BOT] 8 November 2022, 20:46

#2 Re: Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

von Vogelek23 8 November 2022, 20:50
Iryseq hat geschrieben:O ile za mało V nie zrobi krzywdy to jak z tymi dodatkowymi 0.5V? Czy to mieści się w granicy błędu?
Tak, możesz użyć taki zasilacz. Maksymalne napięcie pracy większości elementów to 25V, więc jest spory margines. Natomiast detekcja poprawnego napięcia zasilania mieści się w granicach 17.5V-20.5V.

Re: Zasilacz 19.5V zamiast 19V dla laptopa DELL - czy może spowodować szkody?

von Google Adsense [BOT] 8 November 2022, 20:50
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)