Witam, posiadam stary laptop Asus K70IO, w którym podejrzewam uszkodzenie biosu, ponieważ napięcia są, stoi na poborze około 1,24A z czarnym ekranem,. nie reaguje na wyjęcie grafiki, ponad to jest wgrany nowy BIOS, a więc jak laptop nie działa i jest nowy BIOS, coś czuję w kościach, że kogoś podkusiło zaktualizować, no i mu nie wyszło. Udało mi się wyciągnąć z pamięci stary BIOS, pobrałem ze strony producenta nowy, no i mam problem, ponieważ naklejki są wytarte i mam kłopot z namierzeniem nazwijmy to danych identyfikacyjnych typu numer seryjny itd. Wpadłem na pomysł, aby wrzucić do HXD oba wsady i porównać, no i chyba znalazłem, ale nie jestem pewny. Wygląda to tak:

To będzie to? W nowym są w tym bloku same F-ki, tak więc jakby to było to... Mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli chcę to wrzucić do nowego biosu to dobrze rozumiem, że muszę to skopiować od F-ek zaraz nad tym blokiem do F-ek zaraz pod i wkleić, wskazując dokładnie taki sam offset startowy i końcowy, tak?

To będzie to? W nowym są w tym bloku same F-ki, tak więc jakby to było to... Mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli chcę to wrzucić do nowego biosu to dobrze rozumiem, że muszę to skopiować od F-ek zaraz nad tym blokiem do F-ek zaraz pod i wkleić, wskazując dokładnie taki sam offset startowy i końcowy, tak?