• [BIOS-DATEI ANFRAGE] HP 15-BS212WM płyta EPG52 LA-G121P Rev:1.0

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 [BIOS-DATEI ANFRAGE] HP 15-BS212WM płyta EPG52 LA-G121P Rev:1.0

von dawidwisniewski 17 Juni 2021, 19:10
Dzień dobry,
sprawa dotyczy laptopa HP 15-BS212WM, płyta główna: EPG52 LA-G121P Rev:1.0 z
CPU i GPU: Intel Celeron N4000,
KBC: ENE KB022Q D,
BIOS: XMC 0U64AHIG.
Po update BIOS przy użyciu pliku ze strony producenta laptop po resecie wystartował z objawem brak obrazu, brak podświetlenia - do tego momentu wszystko działało bez najmniejszych problemów, więc sprawa jest bezpośrednio powiązana z tą aktualizacją.
Próba resetu CMOS (wyjęcie baterii) i kombinacja klawiszy WIN+V+Power nie pomogła.
Wykonałem pendrive bootowalnego BIOS recovery z pliku aktualizatora BIOS, uruchomiłem laptopa z bootowalnym pendrive za pomocą kombinacji WIN+B+Power, procedura recovery startuje, ale plik nie przechodzi validacji.
Kość przeprogramowałem w programatorze również różnymi WSADami, które znalazłem na vinafix, ale żaden ze wsadów nie pasuje.

W załączniku zamieszczam oryginalny WSAD (zamieniłem jedynie klucz W10 na ciąg znaków XXXX).
Uprzejmie proszę o pomoc w potencjalnej naprawie uszkodzonego pliku BIOS lub sprawdzony WSAD BIOS.

Z góry dziękuję za pomoc!

Sie müssen angemeldet sein, um die an diesen Beitrag angehängten Dateien anzeigen zu können.

Re: [BIOS-DATEI ANFRAGE] HP 15-BS212WM płyta EPG52 LA-G121P Rev:1.0

von Google Adsense [BOT] 17 Juni 2021, 19:10

[BIOS-DATEI ANFRAGE] Re: HP 15-BS212WM płyta EPG52 LA-G121P Rev:1.0

von Google Adsense [BOT] 18 Juni 2021, 15:26
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)