• Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.

#1 Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by SELLKOM 13 April 2011, 15:18
Witam, jak w temacie, czy ktoś ma ten sam problem?
Mianowicie już drugi grot mi poleciał do kosza !
Na "dzień dobry" przepalił się standartowy grot dołączony do nowego zestawu.
Dystrybutor zobowiązał się na wymianę - i wymienił - choć w warunkach gwarancji elementy grzewcze nie podlegają wymianie.
Dodatkowo dokupiłem grot LFT 4CC którym bajecznie czyści się pady ale też po 1 godzinie roboczej zszedł na tamten świat...
Będę walczył z reklamacją ale...rodzi się pytanie...
- czy ta stacja to zbędny wydatek, czy komuś jeszcze padają tak szybko te groty?
- zadana temperatura na stacji jest osiągana praktycznie po 3 sek na końcówce grotu i może zbyt szybki wzrost temperatury ubija te grzałki/groty?

Nie zawracałbym "gitary" ale te groty to wydatek 80 zł, co powoduje ogromne koszta.

Proszę o rady.

Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by Google Adsense [BOT] 13 April 2011, 15:18

#2 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by kamil198405 13 April 2011, 17:24
Miałem to samo kiedyś w solomonie okazało się iż stacja zawyża temperaturę. Proponował bym najpierw sprawdzić jak wygląda temperatura zadana a rzeczywista.

#3 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by arvika 13 April 2011, 18:11
Mam taką stacje, grot śmiga od nowości już baaardzo długo. Kupiłem jakiś czas temu stację Pace ST-50 jako kolejną na warsztat i na niej pracuje, natomiast kolega tak się przyzwyczaił do tej Aoyue że woli na niej pracować. Natomiast niedawno uszkodziła się nam grzałka w hot-air i wymienialiśmy.

#4 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by Bimer535 14 April 2011, 00:26
mam też taką stacje i jak na razie jedyna usterka jaką miałem to wypadła mi uszczelka która blokuje grot żeby luźno nie wychodził z kolby.Nie ma problemu z przepalaniem się grotów a używam tego samego do czyszczenia padów.

#5 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by SELLKOM 14 April 2011, 01:14
Więc mam problem...
Będę rozmawiał z sprzedawcą na ten temat, ciekawe jak zareaguje.
Dam znać.

#6 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by SELLKOM 19 June 2011, 02:25
Sprawa rozwiązana - miałem pecha i trafiłem na wadliwe groty. Po wymianie nowe sprawują się bezproblemowo.

Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

by Google Adsense [BOT] 19 June 2011, 02:25