#1 Lenovo Yoga 3 Pro 1370 - AIUU2 NM-A321 - nie widzi dysku twardego SSD M2
przez artmon • 15 października 2020, 14:33
Witam i Proszę o pomoc czemu płyta nie widzi dysku ssd m2.Laptop normalnie się włącza botuje z pendrive w sumie wszystko działa o prócz dysku który jest niewidoczny w biosie..
Wyprzedzając pytania bios przeprogramowany kilkoma wsadami na wszystkich dysk jest niewidoczny.
Mam 4 dyski ssd m2 sata które na pewno są sprawne i kompatybilne.
Według schematu (str,21) na pinach parzystych napięcia 3V3 są ale zauważyłem że na pinie 1 oraz 75 gdzie powinno być +3VDX_SSD jest zwarcie do masy.
Schemat mam z LCFC NM-A321 r1.0, jednak jest on nieco inny, na mojej płycie nie występują chociażby U36 i U37.
Bardzo proszę o pomoc co mogę sprawdzić by wyeliminować to zwarcie bo chyba o to chodzi.
Załączam zdjęcia płyty

Wyprzedzając pytania bios przeprogramowany kilkoma wsadami na wszystkich dysk jest niewidoczny.
Mam 4 dyski ssd m2 sata które na pewno są sprawne i kompatybilne.
Według schematu (str,21) na pinach parzystych napięcia 3V3 są ale zauważyłem że na pinie 1 oraz 75 gdzie powinno być +3VDX_SSD jest zwarcie do masy.
Schemat mam z LCFC NM-A321 r1.0, jednak jest on nieco inny, na mojej płycie nie występują chociażby U36 i U37.
Bardzo proszę o pomoc co mogę sprawdzić by wyeliminować to zwarcie bo chyba o to chodzi.
Załączam zdjęcia płyty