#1 Dell Inspiron 7520 (LA-8241P) nie ładuje po ponownym podpięciu zasilacza.
przez matrixmm • 17 marca 2020, 20:46
Mam na stole płytę LA-8241P (Dell Inspiron 7520). Mam dziwny przypadek z ładowaniem. Płyta poprawnie rozpoznaje zasilacz. Po podłączeniu na wyłączonym kompie normalnie ładuje baterię. Jak go włączę też ładuje. Jednak jak wyciągnę zasilacz podczas pracy i włożę znowu to zasilacz się blokuje (gaśnie led) jak przy zwarciu i nie ładuje. Jak wyłączę komputer, odłączę zasilacz na chwilę i znowu podłączę na wyłączonym komputerze to będzie prawidłowo ładował do momentu aż go znowu nie wyjmę przy włączonej płycie. Dzieje się tak wyłącznie na załączonej płycie. Jak płyta nie pracuje to wszystko jest ok. Mogę odłączać i podłączać dowolnie zasilacz i za każdym razem poprawnie ładuje. Zmieniłem bios ale niczego to nie zmieniło. Sprawdzałem na innym zasilaczu i jest to samo. Niestety nie mam w tej chwili drugiej.
Może ktoś miał taki przypadek i mi poradzi czy to bateria czy raczej szukać czegoś na płycie. Jak zawsze będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Może ktoś miał taki przypadek i mi poradzi czy to bateria czy raczej szukać czegoś na płycie. Jak zawsze będę wdzięczny za wszelką pomoc.