#1 LENOVO YOGA 500 -14ISK 80R5 - po uśpieniu nie wstaje LCD losowo znika lcd
przez inventco • 11 kwietnia 2019, 15:48
Witam.
Laptop nowy kupiony w sieci marketowej po mniej więcej pół roku zaczął znikać LCD laptop trzeba było wyłaczyć na sztywno przyciskiem power.
Po włączeniu znów działał poprawnie.
Pojechał do niemiec do serwisu fabrycznego wrócił podobno z wymienioną płytą główną.
Po miesiącu efekt powrócił.
sprawdziłem czy nic nie ma zabrudzonego czy taśmy są ok do matrycy itd.
przeinstalowałem windowsa na nowym dysku bo stary strasznie mulił.
Ma teraz dysk ssd. Naginanie pcb nic nie zmienia. 2 dni leżał w jednej pozycji włączony po czym zniknął obraz na matrycy. wyłączenie właczenie laptopa i znów jest ok. gniazda wyczyszczone. Windows 10 nowy
Efekt praktycznie był zawsze jak windows uśpił laptopa ruszenie myszą powodowało wznowienie pracy ale brak treści na lcd
nie ma żadnych uszkodzeń mechanicznych nie był zalany ani przegrzany ... wygląda jak nówka ....
Mamoże krórys z kolegów jakiś pomysł ?
płyta: LT41 SKL 14292-1
cpu : i5-6200U
GPU - NVIDIA N16S-GT-S-A2
Laptop nowy kupiony w sieci marketowej po mniej więcej pół roku zaczął znikać LCD laptop trzeba było wyłaczyć na sztywno przyciskiem power.
Po włączeniu znów działał poprawnie.
Pojechał do niemiec do serwisu fabrycznego wrócił podobno z wymienioną płytą główną.
Po miesiącu efekt powrócił.
sprawdziłem czy nic nie ma zabrudzonego czy taśmy są ok do matrycy itd.
przeinstalowałem windowsa na nowym dysku bo stary strasznie mulił.
Ma teraz dysk ssd. Naginanie pcb nic nie zmienia. 2 dni leżał w jednej pozycji włączony po czym zniknął obraz na matrycy. wyłączenie właczenie laptopa i znów jest ok. gniazda wyczyszczone. Windows 10 nowy
Efekt praktycznie był zawsze jak windows uśpił laptopa ruszenie myszą powodowało wznowienie pracy ale brak treści na lcd
nie ma żadnych uszkodzeń mechanicznych nie był zalany ani przegrzany ... wygląda jak nówka ....
Mamoże krórys z kolegów jakiś pomysł ?
płyta: LT41 SKL 14292-1
cpu : i5-6200U
GPU - NVIDIA N16S-GT-S-A2