#1 Acer Aspire 7740, JV70-CP MB - Po wymianie karty graficznej ciemność
przez gkrz67 • 26 lutego 2016, 17:03
Witam. Laptop jak w temacie. Karta 216-0772000, po pogdrzaniu delikatnym wszystko śmiga. Układ zamawiam w KB2, montuję i widzę ciemność na ekranie, pobór prądu 1900mA, podłączam monitor zewnętrzny i widzę coś takiego:

Firma niby pewna, więc zachodzę w głowę co jest nie tak. Zanim założę stary, chciałbym zapytać jak jest z gwarancją w tej firmie, czy trzeba im całą płytę odesłać, czy sam układ, czy przed odesłaniem można go na kulkach ołowiowych postawić ?
-- piątek, 26 lut 2016, 17:36 --
No więc sprawa z gwarancją wygląda następująco w tej firmie cudownej. Układu oczywiście nie można przekulkować bo nici z gwarancji, jeśli napisy "zbeżowieją" to też nie ma gwarancji, a jak się okażę że układ był źle wlutowany, to kasują za usługę. Jak znam życię, to na pewno będzie źle wlutowany
Dam sobie spokój z nimi, jak nie pomoże przekulkowanie to skreślam tę firmę z mojej listy. Poza tym mądry pan w firmie stwierdził, że mam kiepską stację (RE8500) i nic o niej nie wiem, że w ogóle to tam są jakieś niedobre grzałki i ble, ble, ble... Szkoda gadać.

Firma niby pewna, więc zachodzę w głowę co jest nie tak. Zanim założę stary, chciałbym zapytać jak jest z gwarancją w tej firmie, czy trzeba im całą płytę odesłać, czy sam układ, czy przed odesłaniem można go na kulkach ołowiowych postawić ?
-- piątek, 26 lut 2016, 17:36 --
No więc sprawa z gwarancją wygląda następująco w tej firmie cudownej. Układu oczywiście nie można przekulkować bo nici z gwarancji, jeśli napisy "zbeżowieją" to też nie ma gwarancji, a jak się okażę że układ był źle wlutowany, to kasują za usługę. Jak znam życię, to na pewno będzie źle wlutowany