• Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Titel des Themas sollte Folgendes enthalten: den Hersteller der Maschine, das vollständige Modell und die kurze Beschreibung des Fehlers.
  2. Die Themennachricht sollte enthalten: einen PCB-Markierungscode (im Falle von Hardware-Reparaturen), erweiterte Beschreibung des Fehlers, Was wurde überprüft/ersetzt/gemessen + Schlussfolgerungen und, die Frage. Wenn Sie keinen PCB-Markierungscode finden können, du solltest lesen DIESES THEMA. Wenn Sie immer noch keine PCB-Markierungscode finden können, laden Sie bitte ein sauberen Fotos von beiden Seiten des Motherboards - ist es erforderlich, alle Filme und Module zu entfernen, die möglicherweise diese Markierungen abdecken könnte.
  3. Bevor Sie ein neues Thema veröffentlichen, sollten Sie alle Themen im Unterforum AUSBILDUNGEN lesen und machen Sie eine vorläufige Diagnose basierend auf dem Inhalt dieser Ausbildungen.
  4. Das Hochladen vollständiger Anweisungen/Schaltpläne oder BIOS-Dateien / Firmware (oder das Verlinken auf andere Websites mit solchen Dateien) ist STRENG VERBOTEN. Sie können nur den kleinen Teil der Anweisung/Schaltplans oder den Link zur BIOS-Datei in UNVERIFIZIERTE BIOS-DATEIEN platzieren, der die Diagnose und Reparatur für den Themenautor vereinfacht. Sie können nicht mehr als eine vollständige Seite mit Anweisungen/Schaltplänen pro einzelnem Thema platzieren. Die Datei darf keine sichtbaren Wasserzeichen, "vertraulichen" Markierungen, E-Mail-Adressen usw. enthalten.
  5. Pro Thema darf nur eine fehlerhafte Maschine beschrieben werden. Für jede nächste Maschine sollten Sie ein neues Thema öffnen.
  6. Das Anfordern von Schaltplänen, Boardview, MB-Fotos, BIOS-Dateien oder Servicehandbüchern ist STRENG VERBOTEN. Wenn Sie irgendwelche von denen fragen wollen, sollten Sie ein neues Thema in DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Sub-Forum öffnen.

#1 Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von ozyrys 3 November 2015, 02:40
Witam, proszę o pomoc bo pomysły mi się skończyły.
Kupiłem tablet jak w opisie z uszkodzonym gniazdem słuchawek tzn, w gnieździe tym pozostała złamana wtyczka od słuchawek ktoś próbował ją czymś wyciągać ale nie dał rady, złamaną końcówkę wyciągnąłem i po uruchomieniu miałem tylko głos na słuchawkach a nie miałem na wbudowanych głośnikach, uszkodzone wejście na jacka od słuchawek wy lutowałem ale wciąż nie mam głosu na głośnikach wewnętrznych.
Czy ma może ktoś jakiś pomysł co mogło się stać i co mógłbym z tym zrobić ?
Model Płyty głównej to :William BA62-00773A lub BA92-11584B
Pozdrawiam.

Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von Google Adsense [BOT] 3 November 2015, 02:40

#2 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von wolek 3 November 2015, 09:45
Wstaw nowe złącze, być może fabrycznie są zawarte któreś piny aby był dźwięk na głośnikach.

#3 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von ozyrys 3 November 2015, 12:40
witam, mógłby mi pan sprecyzować jakie nowe złącze wstawić ?? co dokładnie ma pan na myśli ?

#4 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von Vogelek23 3 November 2015, 13:14
ozyrys hat geschrieben:witam, mógłby mi pan sprecyzować jakie nowe złącze wstawić ?? co dokładnie ma pan na myśli ?
Wstaw nowe gniazdo słuchawkowe po prostu, ponieważ najpewniej to stare jest uszkodzone.

#5 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von ozyrys 3 November 2015, 14:08
no właśnie to stare gniazdo słuchawkowe wy lutowałem a mimo to dalej nie mam dźwięku na głośnikach, moje pytanie > czy podczas próby wyciągnięcia złamanej wtyczki z tego gniazda mogli spowodować jakieś zwarcie ??

#6 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von Vogelek23 3 November 2015, 14:16
Problem polega na tym, że gniazdo może mieć styk normalnie zwarty. Czyli jeśli wtyczka jest włożona, styk się rozwiera i następuje detekcja podłączonych słuchawek. Gdybyś był łaskaw przeczytać zasady działu i podać wymagane oznaczenie kodowe płyty, być może udałoby się ustalić, jak jest w rzeczywistości i co z czym testowo połączyć, aby sprawdzić działanie obwodu detekcji. A tak to 6 postów napisanych, a Ty dalej w lesie z naprawą. Oznaczenie płyty proszę dodać do pierwszego postu, zamiast dopisywać kolejny.

#7 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem

von ozyrys 4 November 2015, 01:07
witam, dziękuję za odpowiedz, miał pan rację w tym gnieździe słuchawkowym dwie pary styków były ze sobą zwarte, rozwiązanie to kupić nowe gniazdo lub połączyć te dwie pary razem. problem rozwiązany.
serdeczne dzięki dla admina :)

miałbym tylko jeszcze jedno pytanie, orientuje się pan może gdzie kupić takie nowe gniazdo bo nie jest łatwo znaleźć je na necie ?

#8 Re: Samsung XE500t1c problem z dzwiękiem  [GELÖST]

von Vogelek23 4 November 2015, 02:41
Np. tutaj: https://www.lapxpress.de/Jack-Phone-6P-AUF-black-Angle
Part number tej części: 3722-003634.