• Brother j315w blokada karetki, głowicy, błąd 30 lub 50

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Brother j315w blokada karetki, głowicy, błąd 30 lub 50

von erwo512 16 März 2015, 03:06
Witam
Mam problem z drukarką Brother j315w.
Naprawiałem i czyściłem już kilka, ale nigdy nic podobnego mi się nie przytrafiło.
Problem polegał na tym, iż drukarka długo stała i pozasychała głowica. Zrobiłem kilka razy czyszczenie. Kolor różowy był idealny, niebieski pozostawiał wiele do życzenia i zupełny brak żółtego oraz czarnego.
Postanowiłem, jak w większości przypadków rozebrać urządzenie i przeczyścić.
Podczas czyszczenia natknąłem się na resztki papieru w miejscu, gdzie karetka pozostaje w czasie spoczynku (ociekacz). Usunąłem wszystkie problemy i zanieczyszczenia oraz złożyłem urządzenie.
Drukarka po włączeniu zaczęła dziwnie stukać. Ma problem z wjechaniem i później wyjechaniem karetką na ociekacz.
Dodatkowo wyświetla wtedy błąd 30 lub 50, zamiennie.

Może miał ktoś podobny problem i udało mu się go rozwiązać.
Ja siedziałem kilka godzin i nic nie zdziałałem.

Re: Brother j315w blokada karetki, głowicy, błąd 30 lub 50

von Google Adsense [BOT] 16 März 2015, 03:06
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)