• Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

Lakier88 10 Листопада 2010, 22:51
Mam problem z kupnem sit uniwersalnych. Potrzebuje sita na kulki 0,5. U Basi nie ma sit uniwersalnych... Gdzie mógłbym coś dostać w rozsądnej cenie?

Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

Google Adsense [BOT] 10 Листопада 2010, 22:51

#2 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

daniel508 10 Листопада 2010, 23:19
Na pewno chcesz kupić uniwersalne, nie zawsze się one nadają, a i praca na nich moim zdaniem jest uciążliwa.
// Link do aukcji usunięty. Vogelek23

#3 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

Usunięty Użytkownik 402 11 Листопада 2010, 00:20
Co ci da sito pod kulki 0.5mm ?, a raster? > rozstaw pomiędzy kulkami. Są różne rozstawy kulek i ja nieszczęśliwie trafiam że zawsze nie pasuje.

#4 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

Lakier88 11 Листопада 2010, 00:32
LAZY написав:Co ci da sito pod kulki 0.5mm ?, a raster? > rozstaw pomiędzy kulkami. Są różne rozstawy kulek i ja nieszczęśliwie trafiam że zawsze nie pasuje.

Kupiłem sobie akurat sita uniwersalne, z allegro. Zestaw dziesięciu sit w tym tylko jedno było pod kulki 0.5mm i akurat mi pasowało pod układ jaki chciałem na kulkować :) Tylko, że się tak wyginało pod wpływem temperatury, że dałem sobie spokój. 200 zł w plecy, ale mam nauczkę na przyszłość.

Chyba kupie od Basi sito pod ten układ i dam sobie spokój z uniwersalnymi sitami.

#5 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

oneeye 11 Листопада 2010, 00:38
Po pierwsze w zestawie sit u Basi są również uniwersalne, po drugie wiele osób używa tychże sit, do tego chwalą je, po trzecie nie baw się w uniwersalne, kupuj dedykowane, przyspiesza to pracę. Kupno pojedynczego też Ci się nie opłaca, kup zestaw.

#7 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

oneeye 11 Листопада 2010, 00:47
Zadzwoń, napisz, sprowadzi Ci. Miał na pewno.

#8 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne  [РІШЕНО]

daniel508 11 Листопада 2010, 10:13
Kup te co Ci podałem link wyżej a na pewno będziesz zadowolony, będziesz miał 110 sztuk za niewiele więcej kasy co kupiłeś na allegro te wyginające się uniwersalne. Sam tych sit używam i jestem super zadowolony no i kasa około 110 $ jest przystępna.

#9 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

DjDave 24 Листопада 2010, 12:57
Właśnie zastanawiam się jaki zestaw sit zamówić i moje pytanie jest takie czy warto kupić dużo droższy zestaw z podstawką taki jak tutaj:
// Linki do aukcji usunięte. Vogelek23
Do tej pory nie przeprowadzałem reballingu i obawiam się tego co niektórzy piszą o wyginaniu się tych tanich sit.

#10 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

arvika 24 Листопада 2010, 13:03
Nie kupuj tej niebieskiej stacji. Ja mam i uważam, że jest bardzo niepraktyczna. Poza tym sita są bardzo cienkie i nie nadają się do wygrzewania.

#11 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

Lakier88 24 Листопада 2010, 13:50
Ja kupiłem sita polecane przez daniel508. 380 zł przelałem i mam zestaw sit, za które w polskich sklepach każą sobie płacić ponad 1000 zł, nie mówiąc już o tym, że dostałem jeszcze dodatki w postaci kulek, solder wick, capton, packe do kulek i flux. No i jeszcze 10 dolców zostało na paypalu. Przesyłka w 12 dni, kurier GLS. Żyć nie umierać, pomógł leci dla Daniela :).

#12 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

kwinto10 29 Листопада 2010, 19:22
Używa ktoś sit od sprzedawcy e-best_trade.
Nadają się do grzania bezpośredniego ?
Interesują mnie te w komplecie np. takie
// Link do aukcji usunięty. Vogelek23

#13 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

daniel508 29 Листопада 2010, 23:13
Nie mam tych sit, ale ostatnio zamawialem chipy no i niestety nie przyszly ale dostalem caly zwrot kasy ( przesylka do UK)

#14 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

kwinto10 30 Листопада 2010, 08:35
Mam ten sam problem, przesyłka nie dotarła. Dlatego pytam o te sita, bo tym razem chciałbym żeby poprzednie zamówienie plus te sita wyszły paczką expresową.

#15 Re: Gdzie kupic dobrej jakosci sita uniwersalne

katar83 30 Листопада 2010, 11:07
Sita w niebieskiej ramce nie są do grzania bezpośredniego. Stawia sie na nich kule po czym ściąga sito i dopiero grzeje same kulki. Cały proces jest po pewnym czasie banalny i bardzo przyspiesza całą prace. Układy robi sie hurtem, bez problemu kilkanaście w ciągu godziny można tak zrobić.Trzeba tylko troche doświadczenia bo za pierwszym razem pewnie mało kto sobie poradzi.

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість