• WDC WD15EARS - brak partycji

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the full model of data carrier and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem, what was checked, your conclusions and the question.
  3. Uploading of any complete instruction/schematics files is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more than one complete page of instruction/schematic per single topic.
  4. It is only allowed to describe one faulty device per topic - you should always open a new topic for each subsequent device.

#1 WDC WD15EARS - brak partycji

by SidNet 28 March 2014, 14:22
Witam.
Mam problem z dyskiem. Nie wiem przez jakie działanie, zniknęły partycje na dysku. Posiadam DMDE w wersji prof. i "skopiowałem" dane z jednej partycji o nazwie "$Noname 04". Jednak, na dwóch pozostałych nie widać danych. Czy jest sposób na odzyskanie ich? Prawdopodobnie ktoś użył DiskPart.

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Image

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by Google Adsense [BOT] 28 March 2014, 14:22

#2 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by Vogelek23 28 March 2014, 15:30
Proszę wykonać screen z przystawki Zarządzanie komputerem (START -> PPM na "Komputer" -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami).

#3 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by SidNet 28 March 2014, 15:36
Image

#4 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by Vogelek23 28 March 2014, 15:42
Jeśli nie chcesz utracić danych, od razu wykonaj kopię posektorową dysku.
Zapewne Kolega "arvika" powiesi zaraz na mnie stado psów, ale ja ostatnio w identycznym przypadku przywróciłem zagubione partycje programem Partition Table Doctor. Żadne dane przy tym nie ucierpiały, choć nie wiem, jak będzie w Twoim przypadku - zatem proszę traktować moją podpowiedź jako ostateczność.

#5 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by apyrous 30 March 2014, 18:04
Ile w rzeczywistości posiadałeś partycji?

#6 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by arvika 30 March 2014, 23:26
Przeskanuj dysk w DMDE po NTFS i jak skończy otwórz znalezione Volumeny.

#7 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by SidNet 31 March 2014, 10:54
Partycji było 4. Przy skanowaniu po NTFS, sypało błędami i zawieszał się program. Partition Table Doctor także nie dał sobie rady. Odzyskałem partycje przez program Acronics, jednak tylko na jednej są dane. Reszta całkowicie pusta.

#8 Re: WDC WD15EARS - brak partycji 

by arvika 31 March 2014, 11:41
Skontaktuj się ze mną na PW. Sprawdzę to przez Teamviewera.

#9 Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by SidNet 1 April 2014, 16:06
Dzięki pomocy Kolegi "arvika" dane odzyskane z partycji, co ważne przy zachowaniu struktury katalogów :)
Dziękuję serdecznie Koledze za pomoc. Profesjonalizm w pełnym tego słowa znaczeniu.
Pozdrawiam

Re: WDC WD15EARS - brak partycji

by Google Adsense [BOT] 1 April 2014, 16:06