• Jak skasować preboot w windows 11 (czyszczenie dysku twardego jest w toku...)

#1 Jak skasować preboot w windows 11 (czyszczenie dysku twardego jest w toku...)

przez matrixmm 28 stycznia 2026, 16:55
Cześć, mam problem z systemem. Może ktoś wskaże mi gdzie szukać rozwiązania.
Od początku. Klient przyszedł z nieczytelnym dyskiem (RAW, bitlocker itp.) Partycje finalnie odzyskałem i z poziomu innego systemu wszystko jest czytelne.
Jednak jak chcę odpalić komputer z odzyskanego dysku to jak tylko zacznie wgrywanie systemu wyświetla na czarnym tle: "czyszczenie dysku twardego jest w toku..." po czym kasuje cały dysk. Podejrzewam, że klient włączył jakimś cudem czyszczenie dysku i bitlocker go wywalił więc procedura nie zadziałał.
Moje pytanie gdzie szukać, jak wyłączyć to kasowanie. Szukałem w rejestrze "run once" i "run" i niczego nie znalazłem. Próbowałem z bcdedit zrobić safeboot minimal ale wtedy tylko kręci kółko. i wisi na tym w nieskończoność. Jak tylko wyłączę safeboot to od razu po restarcie zaczyna kasować dysk. Podejrzewam, że jest to zapisane gdzieś w rejestrze ale nie mam pojęcia jak to znaleźć.
Obrazek
Będę wdzięczny za wszelką pomoc

Re: Jak skasować preboot w windows 11 (czyszczenie dysku twardego jest w toku...)

przez Google Adsense [BOT] 28 stycznia 2026, 16:55