• HP ENVY X360 15 FE jpr50 LA-M794P - BRAK DZWIEKU W GŁOSNIKACH

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 HP ENVY X360 15 FE jpr50 LA-M794P - BRAK DZWIEKU W GŁOSNIKACH

przez Paysano7535 3 listopada 2025, 11:46
Witam serdecznie, mam dziwny przypadek: laptop Envy 2w1 model 15-fe 000 płyta jpr50 LA-M794p jest problem z dźwiękiem z głośników bang&olufsen. Nie mam dźwięku z tych głośników - co zrobiłem :
1. sterowniki aktualne od HP - podczas diagnozy przez Windows i szczegółowe diagnozy przez HP wszystko jest w porządku, system widzi głośniki ale nie daje dźwięku
2. sprawdziłem na słuchawkach jest dźwięk
3. sprawdziłem głośnik zew bluetooth jest dźwięk
4. kupiłem nowe głośniki B&O i podłączyłem nad brak dźwięku
niestety nie ma schematu do tej płyty - szkoda bo bym szukał problemu z sygnałami czy też napięciem do głośników. czytałem że problem może być w gnieździe słuchawkowym - nie rozłącza po słuchawkach i nie ma przejścia na głośniki - tylko myślę sobie, że jakby nie rozłączał słuchawek to system widziałby nadal wpięte słuchawki a widzi głośniki po wyjęciu wtyczki.
Czy ktoś ma jakiś pomysł lub spotkał się z tego typu problemem? Dzięki za support.

Re: HP ENVY X360 15 FE jpr50 LA-M794P - BRAK DZWIEKU W GŁOSNIKACH

przez Google Adsense [BOT] 3 listopada 2025, 11:46

#2 Re: HP ENVY X360 15 FE jpr50 LA-M794P - BRAK DZWIEKU W GŁOSNIKACH

przez matic 3 listopada 2025, 14:00
Hello!

Post a clear picture of the audio codec area of the board with a nearby surroundings.

Re: HP ENVY X360 15 FE jpr50 LA-M794P - BRAK DZWIEKU W GŁOSNIKACH

przez Google Adsense [BOT] 3 listopada 2025, 14:00