• Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#21 Re: Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

przez wit2 22 kwietnia 2011, 18:35
Z tego co wiem szanowni koledzy da się odzyskać klucz produktu. Panu bądź Pani można podać kod zamieszczony na kodem paskowym, po wygenerowaniu BarCodeScanerem mam cos takiego 00196008016787.Pzdr

Re: Re: Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

przez Google Adsense [BOT] 22 kwietnia 2011, 18:35

#22 Re: Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

przez pocinas 22 kwietnia 2011, 18:41
wit2 kolego czyli masz kod który jest nad BARCOMEM nadrukowane jak byk, ten co kod podales po wygenerowaniu a kod na górze naklejki

#23 Re: Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

przez Usunięty Użytkownik 402 22 kwietnia 2011, 18:58
202BQ..... 7RPJW-6V664-
uważam że tak to brzmi.

#24 Re: Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

przez klarus 24 kwietnia 2011, 10:17
Witam.

Moim zdaniem jest tak: Tylko pierwszy ciąg jest nie czytelny, reszta jak na dłoni. Wiec 2028Q LUB 2628Q. Tylko 2 cyfra jest problemem. Reszta to 7RPJW-CV664. Zrób tak. Zainstaluj system używając "działającego klucza". Upewnij się tylko tak jak pisał któryś z kolegów żeby wersja była taka sama.Po zainstalowaniu systemu uruchom rejestr. Czyli regedit-HKEY_LOCAL_MACHINE-SYSTEM-SETUP i tam masz PID. Na PID prawy przycisk myszy potem modyfikuj i trzy ostatnie cyferki zmień na OEM. Restart komputera. Po restarcie powinno być okno do aktywacji Windows. Tam wybierz opcje ze chcesz użyć automatycznego systemu telefonicznego do aktywacji. Tam z kolei jest opcja zmiany klucza. Próbuj z tym co masz na naklejce. Jak wygeneruje ciąg liczb do aktywacji,znaczy ze podałeś odpowiedni klucz.

Pozdrawiam

#25 Re: Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

przez kamil198405 24 kwietnia 2011, 11:00
Hmmm nie rozumiem po co w/w odgadywanie klucza. Zgodnie z licencją system i tak nie będzie legalny, aktywacja nastąpi tylko przez telefon. Miałem ostatnio identyczną sytuację zadzwoniłem do Samsung Polska poprosiłem o wydanie płyt recovery ponieważ swoje zagubiłem zapłaciłem ok 70 zł i nie trzeba się martwić że ktoś nam się przyczepi do naszej kopii.

Re: Problem z odczytaniem klucza windows 7 z naklejki.

przez Google Adsense [BOT] 24 kwietnia 2011, 11:00