• znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

Правила форума:Нажмите здесь, чтобы посмотреть правила этого форума

1. Тема должна иметь: бренд, полное обозначение компьютера и краткое описание неисправности.
  2. Сообщение темы должно содержать: маркировку материнской платы (в случае аппаратного обеспечения ремонта), расширенное описание неисправности, что было проверено/заменено/измерено + выводы и вопрос. Если вы не можете найти маркировки материнской платы, вы должны прочитать ЭТУ ТЕМУ. Если вы все еще не можете найти маркировки, удалите пожалуйста фотографии обеих сторон материнской платы - удалите сначала все пленки и модули, которые могут покрывать маркировку.
  3. Перед публикацией новой темы, вы должны прочитать все темы на форуме КУРСЫ и попытаться сделать предварительный диагноз, основанный на содержании этих курсов.
  4. Не допускаем прикреплять вложения в виде полных инструкций/схем (или ссылки для них на другие сайты), а также файлов BIOS / прошивок. Вы можете разместить только небольшую часть инструкции/схемы или дать ссылку на файл BIOS на форуме НЕПРОВЕРЕННЫЕ ФАЙЛЫ BIOS/EFI, что упростит диагностику/ремонт для автора темы. Вы не можете дать более одной полной страницы инструкции/схемы на один пост. Файл не может иметь видимых водяных знаков, «конфиденциальных» меток, адресов электронной почты и т.д.
  5. Невозможно создать тему, в которой вы описываете неисправность более чем одного компьютера. Вы должны создавать отдельные темы для каждого компьютера.
  6. Не разрешается создавать тему, в которой вы спрашиваете схемы, бордвю, фотографий материнской платы, файлы BIOS или сервис-мануалы. Если вы хотите попросить любой из этих, вы должны открыть новую тему в форуме ЗАПРОСЫ О ДОКУМЕНТАЦИЮ И BIOS/EFI.

#1 znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

от PeEs 11 Июнь 2013, 21:37
Witam,

Doskonale wiem, że temat był i jest wszędzie wałkowany ale w moim przypadku sprawa ma się troszkę gorzej....
Otóż nie działa, żaden sposób który zlikwidowałby wirusa...

1. Nie mogę uruchomić wiersza poleceń
2. Komputer nie startuje na bootowalnej płycie DVD
3. Komputer nie startuje na bootowalnym dysku zewnętrznym
4. Nie uruchamia się system z innego dysku (bluescreen i reset)

Nie mogę zrobić kompletnie nic.... obawiam się, że nawet zrobić formata skoro nie bootuje mi płyt
Nie mam za bardzo możliwości podłączenia dysku z wirusem do innego kompa.
Zero pomysłów... uparłem się, że sobie poradzę ale po 2 dniach opadają mi ręce...
Mam nadzieje, że ktoś wpadnie jeszcze na jakiś sposób...

Pozdrawiam

Re: znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

от Google Adsense [BOT] 11 Июнь 2013, 21:37

#2 Re: znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

от Vogelek23 11 Июнь 2013, 22:03
W pierwszej kolejności, proszę o podanie wszystkich wymaganych danych - po to jest regulamin działu, aby się z nim zapoznać.

PeEs писал(а):4. Nie uruchamia się system z innego dysku (bluescreen i reset)
Czy sprawdzał Kolega, jaki tryb pracy dysku (IDE/AHCI) jest ustawiony w BIOSie? Proszę także spróbować uruchomić ten drugi system, wciskając po ekranie BIOSu klawisz F8 i wybierając opcję "Wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie po awarii systemu" - to pozwoli sprawdzić możliwą przyczynę restartów.

#3 Re: znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

от mikesh 11 Июнь 2013, 22:05
Jaki to komputer?
Napęd dvd sprawny?
Co było na bootowalnym pendrivie?

Odłącz komputer od internetu, uruchom w trybie awaryjnym, Policjant pokazuje się dalej? Jak nie to przejrzyj ładowane elementy podczas startu systemu.

#4 Re: znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

от PeEs 11 Июнь 2013, 22:33
Proszę także spróbować uruchomić ten drugi system, wciskając po ekranie BIOSu klawisz F8 i wybierając opcję "Wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie po awarii systemu" - to pozwoli sprawdzić możliwą przyczynę restartów.

Po wciskaniu f8 mam wybór z czego ma komputer wystartować a jeśli wybiorę i dalej daje f8 to nie dzieje się nic i uruchamia się windows normalnie

mikesh писал(а):Jaki to komputer?
Napęd dvd sprawny?
Co było na bootowalnym pendrivie?

Odłącz komputer od internetu, uruchom w trybie awaryjnym, Policjant pokazuje się dalej? Jak nie to przejrzyj ładowane elementy podczas startu systemu.

Napęd sprawny
Dokładnie to dysk zewnętrzny z partycją fat32 2gb - próbowałem wielu rzeczy antywirusy, linux
Jak odłączę internet to jest tylko białe tło. A trybu awaryjnego ani wiersza poleceń nie mogę włączyć niestety... Bo tak jak pisałem po f8 mam wybór z czego start a potem już tylko ładuje system.

Последний раз редактировалось Vogelek23 11 Июнь 2013, 22:38, всего редактировалось 1 раз.. Причина: W poście #2 prosiłem o podanie wymaganych danych. Ich brak spowoduje usunięcie wątku.

#5 Re: znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

от trolu609 12 Июнь 2013, 20:04
Proszę jeszcze sprecyzować czy masz klawiaturę na PS/2 czy USB. Nie każdy komputer radzi sobie z klawiaturą USB. To może być przyczyną braku reakcji na F8 przed ekranem startowym Windowsa. Czy próbowałeś wypalić może na nowo jakiś pakiet a'la Hiren's Boot? Spróbuj wypalić na DVD (często spotykam napędy DVD, które mają problemy z CD).

#7 Re: znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH

от dodommc 13 Июнь 2013, 12:24
PeEs писал(а):Bo tak jak pisałem po f8 mam wybór z czego start a potem już tylko ładuje system.

Po wybraniu bootowania z hdd i wciśnięciu klawisza "Enter" od razu trzeba przycisnąć "F8", wtedy jest szansa, że zadziała, a jak nie, to w biosie wyłączyć wyświetlanie menu bootowania klawiszem "F8".

#8 Re: znany każdemu wirus "Komenda policji..." tudzież UKASH  [РЕШЕНО]

от PeEs 14 Июнь 2013, 01:20
witam, problem rozwiązany. Otóż po którejś już próbie stworzenia bootowalnego dysku tym razem programem YUMI, odpaliłem Kaspersky Rescue disk 10 i z jego poziomu usunąłem wirusa ręcznie czyli skype.ini i .dat nie wiem czemu ale wcześniejsze programy nie dawały rady stworzyć działającego dysku dopiero YUMI.
Ogólnie dzięki za zainteresowanie.

pozdrawiam