• Odzysk danych z nieaktywnej karty sim

#1 Odzysk danych z nieaktywnej karty sim

by weteran 26 February 2013, 14:11
Witam. Przeniosłem sobie numer. Stara karta została "anulowana" i jest nie aktywna. Nie loguje się do sieci. Miałem na niej sms ale pamiętam że je usunąłem. Teraz okazuje się, że jeden z nich jest mi bardzo potrzebny. Próbowałem czytnika kart sim (jakiś tańszy z allegro typu kombajn) i mało to dało. Po podpięciu pokazuje, że nic nie ma a na innym programie w ogóle nie widzi tel i były problemy z instalką pod win7. Nie do końca jestem przekonany, że nie można odzyskać tych danych (a ja kupiłem pewnie do .... czytnik). Spacer do salonu i prośby o jakiekolwiek odzyskanie danych nic nie dały. W dwóch serwisach gsm nie podołano. Serwis we Wrocławiu stwierdził, że nie ma problemu, ale kosztuje to od 150 do 300 zł i mam za daleko.
Pytanie do znawców tematu. Może inny jakiś lepszy czytnik zastosować? I może lepszy program do odzysku danych? Bo nie mam zamiaru płacić tyle siana za odzysk danych. Karta jest z Orange a tel w jakim była to Nokia, ale to chyba mało ważne. Proszę o jakieś sugestie pomoc. Z góry dzięki.

Re: Odzysk danych z nieaktywnej karty sim

by Google Adsense [BOT] 26 February 2013, 14:11

#2 Re: Odzysk danych z nieaktywnej karty sim

by Przem 13 May 2013, 22:11
Witaj,
mam odpowiedni czytnik tylko co do programu to musiałbym kupić za 70$,
Możemy umówić się, że kolega po połowie zapłaci ze mną za program, a ja odzyskam koledze skasowane sms-y.
Porządny zestaw (czytnik + program) kosztuje ok 300 zł na allegro. Wszystkie pozostałe to niewiele warte śmieci, przy pomoc których niczego nie odzyskamy.

#3 Re: Odzysk danych z nieaktywnej karty sim

by arvika 13 May 2013, 23:51
Proszę pamiętać że na karcie SIM mieści się bardzo niewiele SMS, z tego co pamiętam około 20 sztuk. Skuteczność odzyskiwania z kart SIM jest bardzo niska.

#4 Re: Odzysk danych z nieaktywnej karty sim

by Przem 14 May 2013, 00:06
Tak jak kolega Arvika napisał. W dodatku, musisz mieć pewność, że sms-y te były zapisane w karcie SIM, a nie w pamięci telefonu, jak to domyślnie ustawione jest w każdym telefonie.

Re: Odzysk danych z nieaktywnej karty sim

by Google Adsense [BOT] 14 May 2013, 00:06