• Sposób na zniszczone śruby.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Sposób na zniszczone śruby.

keymaker 15 Лютого 2013, 13:40
Witam, czy macie jakiś sprawdzony patent na śrubki z wyrobionym gwintem główki? Dostałem laptopa z takimi śrubami do naprawy, może chwycić to jakimś klejem? :frustry:

Re: Sposób na zniszczone śruby.

Google Adsense [BOT] 15 Лютого 2013, 13:40

#2 Re: Sposób na zniszczone śruby.

mikesh 15 Лютого 2013, 14:15
Mój sprawdzony sposób to małe wiertło i wkrętarka :) Śruba zazwyczaj daje się wykręcić bez problemu.

#3 Re: Sposób na zniszczone śruby.

arvika 24 Лютого 2013, 16:04
Dremel.

#4 Re: Sposób na zniszczone śruby.

Macpod 24 Лютого 2013, 17:00
j.w. Dremel, a ja jeszcze od siebie dodam: dobre wkrętkami, może wydać się to śmieszne, ale już kilka razy odkręcałem bez większych problemów wiele "problematycznych" śrub, mocno zniszczonych przez innych (wkrętaki WERA), dodatkowo takim sprzętem raczej nie zniszczy się śrub.

#5 Re: Sposób na zniszczone śruby.

demeo 24 Лютого 2013, 23:04
Dobre wkrętaki, jak np. WERA często pomagają, a jeśli nie to dremel. Jeśli śruba nie daję się odkręcić mimo dobrej główki to czasem jej szybkie wygrzanie lutownica i gwałtowne schłodzenie zamrażaczem pozwala ją ruszyć.

--
Pozdrawiam,
demeo

#6 Re: Sposób na zniszczone śruby.

matisblu 25 Лютого 2013, 01:17
Witam!
Ja czasem kapnę TS-81, troszkę cyny i wychodzi.

#7 Re: Sposób na zniszczone śruby.

satmanek 31 Березня 2013, 14:44
Warto mieć taki komplet nowych dobrych wkrętaków które używa się sporadycznie, właśnie do takich śrubek. Osobiście rozwiercam, próbuję ostrym płaskim czasem jak jest podejście to płaskimi obcinaczkami zruszam za główkę.

pozdrawiam

SławeK

#8 Re: Sposób na zniszczone śruby.

wit2 31 Березня 2013, 18:46
Podgrzewam trochę śrubę grotem z cyną żeby zmiękczyć niebieski lub czerwony klej dobry wkrętak wera i wychodzi bez problemu.

#9 Re: Sposób na zniszczone śruby.

Keli 1 Квітня 2013, 10:09
Są wiertła lewo skrętne. Przy normalnym wiertle nawiercając łepek dokręcamy tylko śrubę. Wiertło lewo skrętne często przy rozwiercaniu łepka potrafi od razu wykręcić śrubę.

Re: Sposób na zniszczone śruby.

Google Adsense [BOT] 1 Квітня 2013, 10:09
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей