• Reballing- Artefakty

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Reballing- Artefakty

daniel508 14 Жовтня 2010, 11:56
Moje pytanie jest następujące jak zdiagnozować czy wina leży po stronie karty graficznej czy pamięci ( chodzi o artefakty), myślę że samo podgrzanie grafiki nic tu nie pomoże ponieważ pamięci z reguły są blisko grafiki i też zostaną podgrzane. No i pytanie jeżeli stwierdzimy że pamięci to którą wymienić a może zrobić tylko reballing.
Będę wdzięczny za wskazówki.

Re: Reballing- Artefakty

Google Adsense [BOT] 14 Жовтня 2010, 11:56

#2 Re: Reballing- Artefakty

gathor 14 Жовтня 2010, 12:04
Ja bym zaczął od podgrzewania każdego z osobna. Moim zdaniem jest to najprostszy sposób na znalezienie winnego. Jest wiele sposobów na uchronienie przed podgrzaniem innych elementów niż te, które chcemy grzać.
Często w domu jak bawię się jakimiś płytami (nie mam za wiele sprzętu w domu) przy wygrzewaniu hotem, zasłaniam inne elementy folią aluminiową. Nie jest to najlepszy sposób, ale się w zupełności sprawdza.
Pamięci jak już muszę wymienić, zawsze zmieniam wszystkie jednocześnie, pomaga mi to ustrzec się problęmów w przypadku gwarancji. Poza tym bardzo rzadko padają pamięci. Na twoim miejscu postawił bym jednak na układ graficzny.

Re: Reballing- Artefakty

Google Adsense [BOT] 14 Жовтня 2010, 12:04

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей