• Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a bluczek 12 Februar 2013, 19:17
Dostałem dziś wiadomość od kolegi:

orientujesz sie czy w laptopach jest gdzies zaznaczone ze trzeba korzystac z foli miedzy klawiatura a matryca? bo mialem bad piksele i mi tak na gwarancji napisali ze nie stosowalem foli i ze nie uznaja gwarancji.

Piękna spychologia stosowana :)

Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 12 Februar 2013, 19:17

#2 Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a pijan4 12 Februar 2013, 20:56
Dobre :D. Mimo wszystko uważam że aktualny serwis gwarancyjny w Czechach jest jednym z najlepszych jeśli chodzi o laptopy. Najgorsze co może być to serwis SONY, tam to dopiero spychają klientów...już nie mówiąc o częściach.

#3 Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a michal3411 12 Februar 2013, 22:08
To nie jest spychologia stosowana, tylko zwykły XXX (wymoderowano).

Producent nic nie pisze o folii ochronnej, i konieczności jej stosowania.
Dodatkowo jak zwykle za mało miejsca powoduje uderzanie matrycą o obudowę, lub klawisze.

Ja to np. rozumiem - badpixele same z siebie nie wyskakują, i dużo jest w tym winy użytkownika.

Natomiast serwis wymyśla bzdury, aby tego nie zrealizować.

Dumping, i praktyki monopolistyczne - to jest problem tych ludzi, nie pisze tylko o firmie ACER.

#4 Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a jmichal 2 Marec 2013, 23:34
Ech.... serwis Sony.
Wczoraj dowiedziałem się od Pani z serwisu że zabrudzony wentylator ,( kurz ) to wina niewłaściwego korzystania z laptopa, w LAPTOPACH SONY po tak krótkim czasie ( 1,5 roku ), temperatury pracy na pewno będą takie same jak na początku i Pani nie przyjmie go na serwis gwarancyjny, po za tym ten model vpcea14 przystosowany jest do tego aby móc dmuchnąć w niego sprężonym powietrzem.
Nie opiszę co jej odpowiedziałem :-))

#5 Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a marek216 3 Marec 2013, 10:41
Mnie nie dziwi, że zabrudzony układ chłodzenia nie podlega gwarancji - stopień zabrudzenia w dużej mierze zależy od użytkowania.

#6 Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a jmichal 3 Marec 2013, 10:52
Włącz nowego laptopa na stole, zostaw go na 6 miesięcy włączonego i po tym czasie sprawdź temperatury pracy jego , gwarantuję Ci że będą wyższe niż na początku.
Pracuję w miejscu gdzie codziennie wysyłamy po kilka laptopów do różnych serwisów producenta ale tylko w tym stwierdzono że laptopy po 1,5 roku intensywnej pracy nie będą miały podwyższonej temperatury a jeżeli już do tego doszło to można to potraktować od zewnątrz sprężonym powietrzem .
Przecież syf który się zebrał i tak zostanie w wentylatorze i potrafi wielokrotnie nawet zatrzymać pracę wentylatora , czego byłem wielokrotnie świadkiem, każdy inny producent czyści bądź wymienia wszystko bez najmniejszego problemu.

#7 Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a jurek1980 3 Marec 2013, 11:46
Może znaczne od pierwszego zażalenia. Różne rzeczy widziałem i wiem, że jak producent odmawia naprawy to najczęściej bezdyskusyjnie jest to problem spowodowany z winy użytkowania. Pokaż może zdjęcia uszkodzenia to dokonamy też porównania.
Co do układów chłodzenia to trzeba je czyścić i to jest normalne. Na mycie matrycy, bo ją zabrudziłeś też wyślesz na gwarancję? Sam jak nieraz czyszczę układ chłodzenia u ludzi, którzy palą to mówię, że na to gwarancji nie daję a klient przyznaje sam że oddaje na to komputer co 2 miesiące.

Re: Odpowiedź serwisu Acera na reklamację :)

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 3 Marec 2013, 11:46
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost