• "Wake On Lan" na laptopie, czy powinno zadziałać ?

Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 "Wake On Lan" na laptopie, czy powinno zadziałać ?

von koko115 21 August 2012, 22:48
Cześć. Chciałem zdalnie uruchamiać laptopa Samsung R610 za pomocą MagicPakiet, czyli WakeOnLan. W biosie nic nie słychać na ten temat. Czy ten laptop posiada taką funkcję ? Ewentualnie jak ją uruchomić, bo na tą chwilę wysyłając magiczny pakiet na maca tego laptopa nic się nie dzieje..Oczywiście laptop podpięty pod router kabelkiem, i wszystko robię w sieci lokalnej.

Re: "Wake On Lan" na laptopie, czy powinno zadziałać ?

von Google Adsense [BOT] 21 August 2012, 22:48

#2 Re: "Wake On Lan" na laptopie, czy powinno zadziałać ?

von Balzat 28 Februar 2013, 03:07
Próbujesz na podpiętym zasilaczu?
WOL działa tylko przy zasilaniu z sieci.
Kiedyś sam się na to złapałem i dopiero następnego dnia wpadłem na to żeby zasilacz podłączyć...

W instrukcji obsługi http://www.samsung.com/pl/support/model/NP-R610-AS05PL-downloads
na stronie 192 jest opisane jak włączyć WOL

Re: "Wake On Lan" na laptopie, czy powinno zadziałać ?

von Google Adsense [BOT] 28 Februar 2013, 03:07
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)