• Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere il modello completo del supporto dati e la breve descrizione del problema.
  2. ToIl messaggio dell'argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema, ciò che è stato verificato, le conclusioni e la domanda.
  3. È ASSOLUTAMENTE VIETATO caricare la documentazione completa. Puoi caricare solo la piccola parte della documentazione che semplifica la diagnostica o la riparazione. Non è consentito caricare più di una pagina completa di documentazione per singolo argomento.
  4. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.

#1 Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

da igore 30 gennaio 2013, 16:23
Witam
Na HDD były dwie partycje C i D. Po sformatowaniu C partycja D stała się niewidoczna w mój komputer.

DMDE pokazuje mi takie coś:
Immagine

Jak przywrócić partycję NoNoame 04? Na niej mi zależy. Jak wejdę w "otwórz wolumin" mam podgląd wszystkich plików i struktury katalogów - nie mogę zrobić kopii, gdyż mam wersję FREE.

Czy da się tę partycję przywrócić aby była widoczna w mój komputer?

Re: Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

da Google Adsense [BOT] 30 gennaio 2013, 16:23

#2 Re: Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

da zoltan85 30 gennaio 2013, 17:16
Partycja niewidoczna to partycja z nieprzypisaną literą dysku, spróbuj użyć na początek systemowego zarządzania dyskami:
Dla win7: panel sterowania/ narzędzia administracyjne/ zarządzanie komputerem/ zarządzanie dyskami, prawy klawisz myszy na dysku i "zmień literę dysku..."
dla innych systemów ścieżka może się lekko różnić, ale ostatecznie zarządzanie dyskami masz wszędzie.
Ewentualnie można za bootować Hiren's boot cd/ dos program's i wybrać program Acronis disk director ma te same funkcje.

#3 Re: Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

da demeo 30 gennaio 2013, 18:01
zoltan85 ha scritto:Partycja niewidoczna to partycja z nieprzypisaną literą dysku,

Partycja niewidoczna może być również przez ustawienie atrybutu Hide.

Sprawdź najpierw czy jakiś soft do zarządzania partycjami widzi tę partycję.

--
Pozdrawiam,
demeo

#4 Re: Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

da igore 31 gennaio 2013, 11:37
Ta partycja stała się niewidoczna poprzez awarię zasilacza w komputerze. Z tym już się uporałem - DMDE zgrał mi dane z tej partycji na inny dysk. Problem teraz jest inny.

Dysk po sformatowaniu i po założeniu 2 nowych partycji 40 gb i 70gb w windowsie widziany jest poprawnie. Natomiast kiedy włączę instalator systemu win xp to na dysku widzę tylko partycje 32 GB.

#5 Re: Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

da demeo 31 gennaio 2013, 11:43
Jaki system plików masz na partycjach? Najlepiej usuń partycje i załóż je podczas instalacji Windowsa.

--
Pozdrawiam,
demeo

Re: Niewidoczna partycja - jak ją naprawić?

da Google Adsense [BOT] 31 gennaio 2013, 11:43