Asus K72F trafił do mnie z odwrotnie włożoną wtyczką do matrycy, czyli wszystkie piny matrycy do masy.
Po odłączeniu matrycy brak reakcji na włącznik.
Na włączniku PWR jest 3,3V zwierane do masy gdy wcisnę przycisk.
Znalazłem zwęglony element jednak nie wiem co to jest, została tylko literka L na nim. Na jednej z nóżek jest 3.3V, na pozostałych dwóch 0V, jedna z nóżek ma przejście do masy (0,2om) i ta sama do układu IT8570E nóżka 33 (0,1om), pomiar przy wylutowanym elemencie, może ktoś wie co to za element.
Z zasilacza jest napięcie 19V. Na pierwszym mosfecie od wtyku zasilania i za nim też jest 19V. Obecne są napięcia na płycie głównej 3,3V oraz 5V na podłączonym zasilaczu.
Przy połączonej baterii jest tylko 3,3V na włączniku PWR.
Bateria jest ładowana poprawnie. Na szynie baterii są również napięcia 3,3V.
Proszę o naprowadzenie mnie co i gdzie dalej mam sprawdzać w celu zlokalizowania usterki.

Po odłączeniu matrycy brak reakcji na włącznik.
Na włączniku PWR jest 3,3V zwierane do masy gdy wcisnę przycisk.
Znalazłem zwęglony element jednak nie wiem co to jest, została tylko literka L na nim. Na jednej z nóżek jest 3.3V, na pozostałych dwóch 0V, jedna z nóżek ma przejście do masy (0,2om) i ta sama do układu IT8570E nóżka 33 (0,1om), pomiar przy wylutowanym elemencie, może ktoś wie co to za element.
Z zasilacza jest napięcie 19V. Na pierwszym mosfecie od wtyku zasilania i za nim też jest 19V. Obecne są napięcia na płycie głównej 3,3V oraz 5V na podłączonym zasilaczu.
Przy połączonej baterii jest tylko 3,3V na włączniku PWR.
Bateria jest ładowana poprawnie. Na szynie baterii są również napięcia 3,3V.
Proszę o naprowadzenie mnie co i gdzie dalej mam sprawdzać w celu zlokalizowania usterki.