• ITE8512E zamienność

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 ITE8512E zamienność

inv4der 15 Грудня 2012, 15:51
Witam, czy zamienię pozytywnie ITE8512E 0826-JXT na ITE8512E 0813-CXT lub ITE8512E 0837-CX0?

Re: ITE8512E zamienność

Google Adsense [BOT] 15 Грудня 2012, 15:51

#2 Re: ITE8512E zamienność

arvika 15 Грудня 2012, 16:35
Powinny być zamienne.

#3 Re: ITE8512E zamienność

inv4der 18 Грудня 2012, 14:04
Po wstawieniu nic się nie zmieniło mimo tego że tamten był na zwarciu. Procedura post zatrzymuje się na 88h jakby niewłaściwy bios-wgrywałem kilka to samo. Z tego co wyczytałem na zagranicznych forach to można zamieniać ale dwie pierwsze oznaczenia muszą być identyczne czyli CX-CX, JX-JX itp. Baterie ładuje poprawnie.

#4 Re: ITE8512E zamienność

ADAMK101 23 Грудня 2012, 20:09
Witam
Już po raz kolejny jest klepany ten temat
IT85** to architektura ogólna kontrolera 8-bitowego bazującego na starym procesorze intela
cztery cyfry to date code
trzy litery to wersja mikroprogramu obsługi zewnętrznej pamięci.
Z praktyki minimum dwie pierwsze litery muszą się zgadzać.
Objaw wstawienia wersji niekompatybilnej:
1 podwyższony pobór prądu w ST-BY
2 brak ładowania baterii
3 brak reakcji na klawisz POWER (PWR BTN)- osługa tego klawisza jest w programie zewnętrznym.
pozdrawiam Adam

#5 Re: ITE8512E zamienność

ADAMK101 24 Грудня 2012, 12:56
W związku z informacjami na priv o TRACKING-u w ITE .
Powtarzam: praktyka mówi !!!
w Z96S BXA=BXS i zawsze działa
w Packard -Bell(ASUS) muszą zgadzać się dwie pierwsze litery!!
Ale w przypadku wstawienia wersji niekompatybilnej line adresowe i danych są aktywne, ale program nie jest wykonywany poprawnie.
Jeśli obsługa baterii jest robiona przez KBC , to nie bedzie pracowac.
Kiedyś dostałem e-mail z ITE poruszając ten problem i wysłałem im dwa zdjęcia - napisali mi, ze układy są zamienne :) , a w praktyce nie były. :)

#6 Re: ITE8512E zamienność

arvika 24 Грудня 2012, 13:16
Bazowałem właśnie na informacji producenta. Jak widać podaje nie do końca poprawne dane, bo praktyka mówi co innego ;)

Re: ITE8512E zamienność

Google Adsense [BOT] 24 Грудня 2012, 13:16
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей