• Pomiar napięć KBC.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Pomiar napięć KBC.

ppgg1 23 Жовтня 2012, 15:56
Witam, jest jakiś sposób na pomiar napięć bezpośrednio na małych nóżka np kontrolera KBC? Używam miernika ze standardowymi końcówkami, pomiary wykonuje z reguły na elementach sąsiadujących z KBC ze względu na ryzko nieumyślnego zwarcia sąsiednich nóżek kontrolera podczas pomiaru.

Re: Pomiar napięć KBC.

Google Adsense [BOT] 23 Жовтня 2012, 15:56

#2 Re: Pomiar napięć KBC.

greg464 23 Жовтня 2012, 16:17
Cienkie końcówki, mikroskop, wprawna ręka.

#3 Re: Pomiar napięć KBC.

WIOLAD 23 Жовтня 2012, 16:23
Bardzo dobrze sprawują się małe krokodylki założone na końcówki miernika z wlutowanymi igłami lekarskimi.

#4 Re: Pomiar napięć KBC.

pawel80 23 Жовтня 2012, 18:42
Ja posiadam takie jak w linku poniżej, gdzieś na forum było o tych końcówkach sprawują się rewelacyjnie.
http://sklep.jbc.com.pl/advanced_search ... button.y=0
Cena adekwatna do zastosowań i jakości wykonania.
Trzeba tylko pamiętać o tym że maksymalny prąd jaki można nimi mierzyć to 1A ;)
Pozdrawiam
Paweł

#5 Re: Pomiar napięć KBC.

ppgg1 23 Жовтня 2012, 20:13
małe krokodylki założone na końcówki miernika z wlutowanymi igłami lekarskimi.

Nie do końca umiem sobie to wyobrazić, możesz załączyć zdjęcie tego patentu?

Ja posiadam takie jak w linku poniżej, gdzieś na forum było o tych końcówkach sprawują się rewelacyjnie.

W linku jest kilka wersji, posiadasz ten zestaw za 172,30zł ?

#7 Re: Pomiar napięć KBC.

pawel80 23 Жовтня 2012, 20:47
ppgg1 написав:W linku jest kilka wersji, posiadasz ten zestaw za 172,30zł ?

Przepraszam za niesprecyzowaną odpowiedź.
Zakupiłem tylko same sondy czerwoną i czarną a koszt za sztukę 20zł to raczej dobra cena.
Link.z mojego postu jest przykładem na pokazanie jakich końcówek warto używać.
Mam je od 8 miesięcy i bardzo dobrze się sprawują.

#8 Re: Pomiar napięć KBC.

poldi 28 Листопада 2012, 17:46
Na wolumenie koleś sprzedaje nasadki na końcówki.
Sprawdzają się.

#9 Re: Pomiar napięć KBC.

cyborgctm 28 Листопада 2012, 21:12
Te nasadki to nie jest taka znowu rewelacja. Miałem i wiem. One są dobre gdy trzeba się wbić w kabelek ale to nie w laptopach (kolega samochodziarz takich używa na co dzień).
Mam te z linku kolegi pawel80 - są rewelacyjne - igła na sprężynce i nie przeszkadza jak ręka zadrży. Trzeba pamiętać, że trzeba do nich przewodów takich jak są w podanym zestawie (jeżeli jest wybór to warto wziąć silikonowe - są bardziej elastyczne, wygodne).
Ja osobiście używam 1 sondę (czerwoną :) ) i 1 krokodylek (czarny - do masy), gorąco polecam takie rozwiązanie.

#10 Re: Pomiar napięć KBC.

arvika 30 Листопада 2012, 21:52
cyborgctm написав:Mam te z linku kolegi pawel80 - są rewelacyjne

Potwierdzam. Również zamówiłem i sa świetne.

#11 Re: Pomiar napięć KBC.

Paulusplu 30 Листопада 2012, 22:50
pawel80 написав:Ja posiadam takie jak w linku poniżej, gdzieś na forum było o tych końcówkach sprawują się rewelacyjnie.
Cena adekwatna do zastosowań i jakości wykonania.
Paweł

Solidne niemieckie wykonanie ;)

Re: Pomiar napięć KBC.

Google Adsense [BOT] 30 Листопада 2012, 22:50
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей