• Stacja lutownicza QUICK

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Stacja lutownicza QUICK

exen 19 Жовтня 2012, 23:10
Witam serdecznie.

Zastanawiam się nad zakupem stacji lutowniczej do serwisu firmy QUICK 202D czy warto czy lepiej się zainteresować czymś innym? proszę o propozycje i rady

Z wyrazami szacunku Tomek

Re: Stacja lutownicza QUICK

Google Adsense [BOT] 19 Жовтня 2012, 23:10

#2 Re: Stacja lutownicza QUICK

adam4333 19 Жовтня 2012, 23:13
W tym przedziale finansowym jest bez konkurencyjna. Zdecydowanie polecam.

#3 Re: Stacja lutownicza QUICK

adam1114 20 Жовтня 2012, 01:12
exen написав:Witam serdecznie.

Zastanawiam się nad zakupem stacji lutowniczej do serwisu firmy QUICK 202D czy warto czy lepiej się zainteresować czymś innym? proszę o propozycje i rady

Z wyrazami szacunku Tomek

Wyszukiwarka ?

#4 Re: Stacja lutownicza QUICK

WIOLAD 20 Жовтня 2012, 21:22
Polecam Quick 706D.

#5 Re: Stacja lutownicza QUICK

arekm 20 Жовтня 2012, 21:28
Ja quicka 706 nie polecam (przy założeniu, że budżet nie jest głównym wyznacznikiem). Grotówka w 706 za małej mocy do niektórych spraw, brak usypiania grotówki, wolniej się nagrzewa, silnik dmuchawy hotaira przeraźliwie głośny (porównując te same aspekty do zestawu quick 202d + quick 861ds).

#6 Re: Stacja lutownicza QUICK

kbrygola 20 Жовтня 2012, 22:08
arekm написав:Ja quicka 706 nie polecam (przy założeniu, że budżet nie jest głównym wyznacznikiem). Grotówka w 706 za małej mocy do niektórych spraw, brak usypiania grotówki, wolniej się nagrzewa, silnik dmuchawy hotaira przeraźliwie głośny (porównując te same aspekty do zestawu quick 202d + quick 861ds).

Co do grotówki to zgadzam się, jej moc jest niewystarczająca, moim zdaniem nie może służyć jako podstawowy, a tym bardziej jedyny grot w serwisie. Autor wątku szuka stacji grotowej (nie air) dlatego również nie polecam tej stacji (jako hot air jestem z niej zadowolony).
Co do hałasu, w porównaniu z PT852 - cichy szumek :) z drugiej strony, korzystam z dwóch 706 i jedna jest nieco głośniejsza.

#7 Re: Stacja lutownicza QUICK

dodommc 22 Жовтня 2012, 12:36
Na serwisie mam 202D oraz 203H. 202D spokojnie wystarczy do laptopów. Sporą wygodą jest czuwanie i usypianie bezczynnej stacji oraz łatwość wymiana grotów w czasie pracy, a groty też w przystępnej cenie. Spokojnie mogę ją polecić.

#8 Re: Stacja lutownicza QUICK 

dodommc 26 Жовтня 2012, 09:23
Gdyby kolega zdecydował się na tę stację, polecam dokupienie od razu grotów: Q303-SKU lub Q303-K oraz Q303-3C lub Q303-3CM. Pierwsze nadają się do czyszczenia bga, lutowania gniazd zasilania, kondensatorów, mosfetów itp., a te drugie do kbc, biosów w obudowie tsop20/40/48, czyli małych nóżek blisko siebie. Sporadycznie może przydać się Q303-0.5C, ale po nabraniu wprawy, te same czynności można zrobić z Q303-K (przynajmniej w laptopach). Z grotów załączonych do stacji korzystają, u mnie, tylko nowi pracownicy i praktykanci.

#9 Re: Stacja lutownicza QUICK

exen 27 Жовтня 2012, 11:34
Witam serdecznie ponownie, zakupiłem stację Quick 202d + powyższe proponowane groty.
Powiem krótko i treściwie sprzęt jest rewelacyjny! Nawet nie porównuje do typowych grotówek grzałkowych, po prostu rewelacja za ta kwotę.

Serdecznie dziękuję za wszelkie rady temat można zamknąć.

Re: Stacja lutownicza QUICK

Google Adsense [BOT] 27 Жовтня 2012, 11:34

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей