• Bios HP 630 - wsad potrzebny do 25x40

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 Bios HP 630 - wsad potrzebny do 25x40

przez palziu 3 września 2012, 16:55
Witam, am hp 630 z uwalonym biosem, laptop migał capsem 2 razy. Chwyciłem się za mx25l3205 (U52) niestetNie widzi cpu. Znalazłem jeszcze winbonda 25x40 i podejrzewam że to w nim wina, ma ktoś może wsad? Proszę o pomoc.

Re: Bios HP 630 - wsad potrzebny do 25x40

przez Google Adsense [BOT] 3 września 2012, 16:55

#2 Re: Bios HP 630 - wsad potrzebny do 25x40

przez wab 3 września 2012, 18:33
Witaj, popraw pisownię. Dwa rodzaje wsadów w załączniku. Jak nie zadziałają to podaj dokładne oznaczenie z tabliczki znamionowej i odeślij oryginalną zawartość obu kości.

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

#3 Re: Bios HP 630 - wsad potrzebny do 25x40

przez palziu 3 października 2012, 11:56
Witam, niestety ale żaden z tych wsadów nie pasuje. Na 03674 jest biała matryca, natomiast na 72 caps lock informuje o problemie z cpu.
Pod laptopem nie znalazłem tabliczki, prawdopodobnie odklejona, a laptop przyszedł do mnie bez obydwu kości bios. Na MB znalazłem oznaczenia:
P/N: 01015NH00-600-G
CHICAGO_CP_HPC
MV_MB_V2

Na płycie znajduje się procesor I3 i południe H55.

#5 Re: Bios HP 630 - wsad potrzebny do 25x40

przez palziu 3 października 2012, 16:17
Ok, więc tak, wszystkie co wgrywałem tutaj dokładnie 3 różne gdyż jeden się powtórzył. Od CQ43 mam czarną podświetloną matryce, z wątku który podałeś hp 630 F33 - podświetlona biała matryca, poprzedni jak pisałem nie rozpoznaje procka. 03676 nie wgrywałem gdyż jest bez EC a poza tym kość jest tutaj 4MB. Poprzednio źle się wyraziłem, były tutaj kości lecz już lutowane, zgrywanie zawartości nie miało sensu.

Re: Bios HP 630 - wsad potrzebny do 25x40

przez Google Adsense [BOT] 3 października 2012, 16:17