• Oryginalność topników Amtech i Kingbo

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Oryginalność topników Amtech i Kingbo

Karpiu 27 Вересня 2012, 21:25
Witam. Chciałbym poruszyć kwestię oryginalności niektórych fluxów.
W przypadku Amtecha RMA 223 na tubce powinien być hologram? ( gdzieś spotkałem się z opinią że na oryginalnym produkcie takowego nie powinno być)
Co do Kingbo na etykiecie powinna być naklejka ROHS tak?
Dodatkowo w podróbkach fluxów Amtecha występuje literówka. Zamiast "advanced" jest "advabced"

//Posty scalono

Ostatnio zakupiłem próbkę oryginalnego Kingbo. Moim zdaniem jest świetny, można przeprowadzić cały reballing na tym fluxie. Nie kopci i nie śmierdzi tragicznie. Ma ciekawą konsystencję żelu. Ja polecam
A czy ktoś może wypowiedzieć się o autentyczności pozostałych produktów?

Re: Oryginalność topników Amtech i Kingbo

Google Adsense [BOT] 27 Вересня 2012, 21:25

#2 Re: Oryginalność topników Amtech i Kingbo

adikomp 24 Жовтня 2012, 09:05
Jeśli chodzi o podróbki Amtecha to tutaj masz proste porównanie na co uważać

Зображення

mam nadzieję że pomogłem koledze.
Pozdrawiam.

#3 Re: Oryginalność topników Amtech i Kingbo

adam1114 24 Жовтня 2012, 09:33
Jak kolega powyżej - kupuję 559 ten w ciemno zielonych pojemnikach.
przykład:http://www.ebay.com/itm/2x-100g-USA-AMTECH-NC-559-ASM-UV-TPF-Flux-Soldering-Paste-Original-/290652109391?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43ac373a4f

czy jest to oryginał, prawdopodobnie nie, ale w ogóle mnie to nie obchodzi. Najważniejsze jest jak się na tym pracuje, a pracuje mi się bardzo dobrze.

Kupowałem też inne 559, te tańsze i są fatalne.

#4 Re: Oryginalność topników Amtech i Kingbo

arvika 24 Жовтня 2012, 09:38
Kingbo dla mnie jest bardzo dobry, może nie do stawiania kul, ale do czyszczenia układów i padów nadaje się znakomicie.

Re: Oryginalność topników Amtech i Kingbo

Google Adsense [BOT] 24 Жовтня 2012, 09:38

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей