• Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

Pcfan 20 Вересня 2012, 13:54
Jak w temacie.
Posiadam programator Willem pro4 ISP, czy mógłby prosić o instrukcję krok po kroku jak zaprogramować ten bios.

Szukałem, niestety nic co by mi coś mówiło nie znalazłem.

Czy ktoś mógłby również napisac coś o programowaniu za pomocą ISP?

Czekam na odpowiedź.

Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

Google Adsense [BOT] 20 Вересня 2012, 13:54

#2 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

marek216 20 Вересня 2012, 14:42
Jakiej oczekujesz instrukcji ?
Wybierasz EN25F80
Jeśli kostka wymaga podstawki to montujesz w podstawce.

ISP sobie daruj - pewniejsze programowanie jest poza układem.

#3 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

Pcfan 20 Вересня 2012, 20:33
Chodzi o to, że nie mogę znaleźć tego układu na listach w programach jakie dostałem do
willem-a. Mógłbym prosić kolegów aby podali nazwę/wersje programu jakiego mam użyć ?

Jeśli będę miał program to mi pokaże w którą podstawkę mam wstawić układ. (podstawkę do układu wykonałem).

Mam nadzieję, że zrozumiale opisuje mój problem i proszę o wyrozumiałość, dopiero zaczynam przygode z programowaniem bios-u.

P.S.
Pytałem o ISP dlatego, ze do niej wystarczy klips (tymczasowo nawet można dolutować kabelki i to niekoniecznie na płycie ).

#4 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

marek216 20 Вересня 2012, 20:48
Tu masz najlepszą wersję softu dla willema

Зображення

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

#5 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

Pcfan 20 Вересня 2012, 20:57
To jeszcze jedno (pewnie powiecie ze laickie) pytanie. w które gniazdo mam włozyć podstawkę z układem? I tak na przyszłość . Z czego to wynika ?

// Posty scalono

Zakładałem wcześniej wątek dotyczący programatora willem 4 pro jednak nie uzyskałem odpowiedzi na wszystkie pytania, przez to, że kliknąłem "pomógł" i wątek został zamknięty.

Jeśli chodzi o moj problem:
Chciałbym prosić kolegów którzy pracują/pracowali na willemie 4 pro o wytłumaczenie/napisanie jak podłączyć układ pod isp ?
Który kabelek gdzie ?
Bo w żaden sposób nie moge powiązać oznaczeń z instrukcji programatora z oznaczeniem układu w datasheet. Jeśli nie porgramować przez isp to w którą podstawkę to wpiąć. Dodam, że chodzi mi o układ 25vf016b podstawkę z pinami sobie zrobiłem jednak nie wiem co dalej.

Wersja programu na jakiej pracuje to 98d12c3.

#6 Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

marek216 29 Вересня 2012, 11:11
Określ się jaki układ
SST wybierasz w innym miejscu.

Зображення

Re: Jak zaprogramować układ 25f80 za pomocą willem pro4 isp ?

Google Adsense [BOT] 29 Вересня 2012, 11:11
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей