• Jaka stacja lutownicza BGA

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Jaka stacja lutownicza BGA

franekx6 20 Липня 2012, 12:22
Witam serdecznie.

Przymierzam się do zakupu stacji BGA, generalnie nie chciałem przekroczyć 3k. Wiem że trochę mało ale... nie wiem czy liczba napraw tygodniowo przekroczy 2-3szt, więc nie wiem czy i kiedy odrobiła by mi się np. jovy re8500.
Początkowo myślałem nad ACHI IR PRO SC ale trochę zraził mnie górny podgrzewacz na hota. Może Puhui T-890?
Proszę o pomoc czego szukać do tej kwoty i gdzie najlepiej kupić? sprowadzać z Chin, USA? Najbardziej przekonuje mnie zakup w UK.

Pozdrawiam

Re: Jaka stacja lutownicza BGA

Google Adsense [BOT] 20 Липня 2012, 12:22

#2 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

VIPSC 20 Липня 2012, 14:33
Niech kolega lepiej dołoży bo później będzie żałować :)
Dłużej będzie się zwracać ale też dłużej posłuży.

Pozdrawiam

#3 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

Macpod 20 Липня 2012, 15:27
VIPSC написав:(...)
Dłużej będzie się zwracać (...)

Ja bym nawet powiedział, że szybciej się zwróci.
Na słabym sprzęcie częściej będą problemy i dodatkowe koszty.

#4 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

VIPSC 20 Липня 2012, 15:44
Źle to ująłem :)

Kolega na 100% racji :)

Pozdrawiam

#5 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

AdamStar 20 Липня 2012, 15:47
Jeżeli stacja ma być dobra, to w tej cenie musi ją kolega wykonać sam.

#6 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

arvika 21 Липня 2012, 20:35
franekx6 написав:Początkowo myślałem nad ACHI IR PRO SC ale trochę zraził mnie górny podgrzewacz na hota.

Ta stacja górę ma na podczerwień.

#7 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

Gregoor 22 Липня 2012, 14:46
Kupiłem na ebayu w UK Achi pro sc, na trzeci dzień miałem w domu, stacja po nabraniu odpowiedniej wprawy spisuje się bardzo dobrze, solidna konstrukcja, duży podgrzewacz robi swoje, kosztowało mnie to 3700, po około miesiącu padła 1 grzałka, napisałem do Chińczyka, za tydzień miałem 2 grzałki dostarczone kurierem.
Zobacz jeszcze ten wątek.
viewtopic.php?f=242&t=15656

#8 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

adam1114 22 Липня 2012, 15:04
W jakieś bardzo tanie wynalazki się nie ładuj, bo powiedzenia, że skąpy dwa razy płaci, czy tanie mięso psy jedzą niestety często się w życiu sprawdzają.

Co do ACHI to znam osoby, które z tej stacji nie są do końca zadowolone, jednak obecnie cena ACHI mocno poszybowała w dół, a ludzie, których znam płacili za nią o wiele wiele więcej.

#10 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

matisblu 14 Серпня 2012, 16:15
Witam
Mam RE-8500 i jestem zadowolony :). W razie pytań dzwoń bo dużo pisania.

#11 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

VIPSC 14 Серпня 2012, 21:37
Mogę tylko potwierdzić słowa kolegi :)
Też mam 8500 i jestem mega zadowolony.

Pozdrawiam

#12 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

waluszek 15 Серпня 2012, 21:08
Wygląda na to że to sporo więcej niż miałem wydać na sprzęt, ale z drugiej strony patrząc podejrzewam że zwróci mi się to z nawiązką.

Czy koledzy kupowali sprzęt w Polsce czy za granicą, gdzie to najlepiej kupić?

#13 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

matisblu 16 Серпня 2012, 11:54
Witam!
Ja kupowałem w Polsce w HOTAIR kolega VIPSC też, nawet przejechałem się 400km żeby odebrać osobiście bo jakoś zaufania do kurierów nie miałem. Pudło jest dość duże i trochę waży.

#14 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

waluszek 16 Серпня 2012, 16:10
No właśnie wygląda na to że hotair ma dobrą ofertę, znalazłem na ebay ale 400 zł różnicy to nie ma sensu.

Trzeba dozbierać kasę i jechać na zakupy <lol>
Pozdrawiam
i dzięki za porady

#15 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

matisblu 16 Серпня 2012, 16:36
Witam!
Jak masz jakieś pytania to śmiało dzwoń, co będę wiedział to podpowiem :).

#16 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

waluszek 16 Серпня 2012, 16:42
Bardzo dziękuję za chęć pomocy chętnie się skontaktuje po zakupie celem pogłębienia wiedzy.

Pytanie jakich sit używasz i czy używasz ramki.

Ja mam sita do grzania bezpośredniego ale coś czuje że czeka mnie jeszcze zakup ramki i sit.

#18 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

waluszek 20 Вересня 2012, 14:02
Witam.
No i stało się, od przedwczoraj jestem posiadaczem JOVY RE-8500, jeszcze nie wiem czy szczęśliwym, bo to się okaże w trakcie pracy.
Teraz czeka mnie nauka użytkowania tego kombajnu.
Jeżeli miał bym porównywać tę maszynę do czegoś innego w klasie cenowej do 10.000 to nie ma żadnego konkurenta.

#19 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

matisblu 21 Вересня 2012, 09:20
Owocnych wypieków w podczerwieni :)

#20 Re: Jaka stacja lutownicza BGA

domo997 9 Листопада 2012, 10:11
Przymierzam się do zakupu JOVY RE-8500 czy warto? o JOVY RE-7500 znalazłem kilka nieciekawych opinii.
Znalazłem dobre opinie także na temat: ACHI IR PRO-SC, która jest dużo tańsza. Co polecacie?

Re: Jaka stacja lutownicza BGA

Google Adsense [BOT] 9 Листопада 2012, 10:11
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей