• Opinia na temat stacji Oki/Metcal

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Opinia na temat stacji Oki/Metcal

jokeroo 9 Вересня 2012, 16:35
Witam
Poszukuję opinii użytkowników stacji oki/metcal na temat tych stacji. A dokładniej modelu ps900 i serii mfr (oraz różnic pomiędzy stacjami mfr-1110 a mfr-1120,1160) Bo widzę różnice w samej grzałce i to chyba tyle a dokładniej w rodzaju lub braku grotu. Oficjalna strona nie opisuje w zasadzie nic na temat różnic no poza akcesoriami. Pozbyłem się właśnie tak zachwalanej stacji quick 202d z bardzo prozaicznej przyczyny, o ile grot standardowy (303-B) będący na wyposażeniu działa wyśmienicie to grot typu 0.8c (cienki na 0.8mm) nie radził sobie praktycznie z żadnych elementem chyba że z cyną samą. Zmiana temperatury nie wnosiła nic, użycie fluxów także, przylutowanie złacza mini usb w telefonie komórkowym musiałem odłożyć na później. Podobnie było z grotem typu 3K nie radził sobie z zadaną temperaturą i spoiwem, więc dałem sobie spokój. Czy stacje Oki działają z podobnymi grotami lepiej? Bo ochów i achów jest podobna ilość jak w przypadku stacji quick ale jak zwykle naganiacze internetowi działają w najlepsze więc chciałbym zwrócić się do użytkowników tych stacji tylko i wyłącznie. Ewentualnie rozważam zakup stacji serii MX. Dziękuję i pozdrawiam.

Kupiłem JBC jest jak narazie super.

Востаннє редагувалось gathor в 10 Вересня 2012, 01:19, всього редагувалось 1 раз.. Причина: Proszę poprawić pisownię. W szczególności uzupełnić znaki interpunkcyjne.

Re: Opinia na temat stacji Oki/Metcal

Google Adsense [BOT] 9 Вересня 2012, 16:35

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей