• G86-631-A2 DC12 ?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 G86-631-A2 DC12 ?

chmielo 3 Вересня 2012, 20:29
Witam,
U chińczyka u którego się zaopatruję pojawiły się układy DC12, nie ma tego wiele, 2 czy 3 modele.
Co o tym sądzicie?
Kupuje od niego od ponad roku większe ilości i nigdy wtopy nie zaliczyłem ale czy nvidia produkuje te układy z takim datownikiem?
DC1202

Zbieram się do nowego zamówienia i chciałbym poznać wasze zdanie bo nie wiem czy brać te co zawsze czyli DC11 "sprawdzone" czy już te nowe o ile są prawdziwe

Pozdrawiam,
Paweł

Re: G86-631-A2 DC12 ?

Google Adsense [BOT] 3 Вересня 2012, 20:29

#2 Re: G86-631-A2 DC12 ?

tomerrro 3 Вересня 2012, 20:48
Ciekawy temat. W handlu są też G86-771-A2 z DC12 i tak się zastanawiam- w jakich nowych laptopach z roku 2011 i 2012 można spotkać te układy? Koledzy spotkali się może z jakimś laptopem z w/w lat w którym siedziała taka grafika?

#3 Re: G86-631-A2 DC12 ?

chmielo 3 Вересня 2012, 21:23
Nie tym tropem kolego ;)
A w którym laptopie z 2011 roku czy nawet z 2010 są 770,771, 631 itp... a jednak były wtedy produkowane.
Nvidia próbuje się wybielić po tym całym zamieszaniu z wadliwymi układami i dlatego ciągle produkuje układy z tamtych lat gdyż przez to że ciągle się psują to oni ciągle robią na nich kase ;)

Tylko czy te DC12 są prawdziwe czy chińczycy je przemalowali oto jest pytanie ;)

#4 Re: G86-631-A2 DC12 ?

tomerrro 3 Вересня 2012, 22:02
Nie tym tropem kolego ;)
Nvidia przede wszystkim robi układy dla producentów laptopów i na tym zarabia.
Wydaje mi się ,że jeśli by produkowała układy dla celów serwisowych to były by one dostępne
z jakiegoś oficjalnego źródła i kolega by mógł je kupić w hurtowni u dystrybutora , a co za tym idzie mieć pewność że są one nowe i pewne, a nie pytać na forach: "czy brać te co zawsze czyli DC11 "sprawdzone" czy już te nowe o ile są prawdziwe" .Tym bardziej jeśli by tak było jak to kolega powiedział " próbuje się wybielić ". No chyba ,że partyzancki sposób dystrybucji układów nvidi to chwyt reklamowy ;). Tak się zastanawiam czy DC10;DC11;DC12 to fakt czy też magia liczb dzięki której można podnieść wartość scalaka o kilka dolarów. Takie to przemyślenia wieczorne.............. ;)

#5 Re: G86-631-A2 DC12 ?

chmielo 3 Вересня 2012, 23:17
tomerrro написав:No chyba ,że partyzancki sposób dystrybucji układów nvidi to chwyt reklamowy ;)

Tu się uśmiałem nieźle ;)

hmmm, w sumie nigdy nie myślałem o tym w ten sposób. A nie uważasz że układy są dostępne bez większego problemu?
Tylko która z polskich firm kupi karton takich MCP67M-A2 DC10, nie pamiętam ile jest w kartonie ale chyba 50 lub 100 szt.

Dlatego kupują to chiniole a my od nich po kilka sztuk.

#6 Re: G86-631-A2 DC12 ?

servkom 4 Вересня 2012, 07:35
Dzisiaj dostałem e-mail czy ktoś z was kupował z tego źródła
www.risonparts.com

Re: G86-631-A2 DC12 ?

Google Adsense [BOT] 4 Вересня 2012, 07:35
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей