• G86-631-A2 DC12 ?

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 G86-631-A2 DC12 ?

by chmielo 3 September 2012, 20:29
Witam,
U chińczyka u którego się zaopatruję pojawiły się układy DC12, nie ma tego wiele, 2 czy 3 modele.
Co o tym sądzicie?
Kupuje od niego od ponad roku większe ilości i nigdy wtopy nie zaliczyłem ale czy nvidia produkuje te układy z takim datownikiem?
DC1202

Zbieram się do nowego zamówienia i chciałbym poznać wasze zdanie bo nie wiem czy brać te co zawsze czyli DC11 "sprawdzone" czy już te nowe o ile są prawdziwe

Pozdrawiam,
Paweł

Re: G86-631-A2 DC12 ?

by Google Adsense [BOT] 3 September 2012, 20:29

#2 Re: G86-631-A2 DC12 ?

by tomerrro 3 September 2012, 20:48
Ciekawy temat. W handlu są też G86-771-A2 z DC12 i tak się zastanawiam- w jakich nowych laptopach z roku 2011 i 2012 można spotkać te układy? Koledzy spotkali się może z jakimś laptopem z w/w lat w którym siedziała taka grafika?

#3 Re: G86-631-A2 DC12 ?

by chmielo 3 September 2012, 21:23
Nie tym tropem kolego ;)
A w którym laptopie z 2011 roku czy nawet z 2010 są 770,771, 631 itp... a jednak były wtedy produkowane.
Nvidia próbuje się wybielić po tym całym zamieszaniu z wadliwymi układami i dlatego ciągle produkuje układy z tamtych lat gdyż przez to że ciągle się psują to oni ciągle robią na nich kase ;)

Tylko czy te DC12 są prawdziwe czy chińczycy je przemalowali oto jest pytanie ;)

#4 Re: G86-631-A2 DC12 ?

by tomerrro 3 September 2012, 22:02
Nie tym tropem kolego ;)
Nvidia przede wszystkim robi układy dla producentów laptopów i na tym zarabia.
Wydaje mi się ,że jeśli by produkowała układy dla celów serwisowych to były by one dostępne
z jakiegoś oficjalnego źródła i kolega by mógł je kupić w hurtowni u dystrybutora , a co za tym idzie mieć pewność że są one nowe i pewne, a nie pytać na forach: "czy brać te co zawsze czyli DC11 "sprawdzone" czy już te nowe o ile są prawdziwe" .Tym bardziej jeśli by tak było jak to kolega powiedział " próbuje się wybielić ". No chyba ,że partyzancki sposób dystrybucji układów nvidi to chwyt reklamowy ;). Tak się zastanawiam czy DC10;DC11;DC12 to fakt czy też magia liczb dzięki której można podnieść wartość scalaka o kilka dolarów. Takie to przemyślenia wieczorne.............. ;)

#5 Re: G86-631-A2 DC12 ?

by chmielo 3 September 2012, 23:17
tomerrro wrote:No chyba ,że partyzancki sposób dystrybucji układów nvidi to chwyt reklamowy ;)

Tu się uśmiałem nieźle ;)

hmmm, w sumie nigdy nie myślałem o tym w ten sposób. A nie uważasz że układy są dostępne bez większego problemu?
Tylko która z polskich firm kupi karton takich MCP67M-A2 DC10, nie pamiętam ile jest w kartonie ale chyba 50 lub 100 szt.

Dlatego kupują to chiniole a my od nich po kilka sztuk.

#6 Re: G86-631-A2 DC12 ?

by servkom 4 September 2012, 07:35
Dzisiaj dostałem e-mail czy ktoś z was kupował z tego źródła
www.risonparts.com

Re: G86-631-A2 DC12 ?

by Google Adsense [BOT] 4 September 2012, 07:35
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).