• Sprężone powietrze, zamiennik

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.

#1 Sprężone powietrze, zamiennik

by jokeroo 14 July 2012, 21:28
Witam
Szukam zamiennika do sprężonego powietrza w puszce, zastanawiam się nad małym kompresorem, bo po jakimś któtkim czasie napewno to rozwiązanie będzie tańsze.Obecnie koszt dwóch puszek jest trochę chory jak dla mnie a dość dużo używam go do wydmuchiwania nieczystości itp z płyt,klawiatury itd. Jak wy rozwiązujecie ten problem ?

Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by Google Adsense [BOT] 14 July 2012, 21:28

#2 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by novitech 14 July 2012, 21:34
Kolego kup sobie np. Makita Bub182Z i po sprawie. Powitetrze sprężone jest zero jak dla mnie efektywne. Pozdrawiam.

#3 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by adam1114 14 July 2012, 21:38
Coś takiego kiedyś mi się rzuciło w oczy, ale nie mam pojęcia jak to się sprawuje.
Allegro - 2450177470
lub 2464978706

#4 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by novitech 14 July 2012, 21:42
Ja coś takiego mam, nie wiem czy dokładnie tem model. Nie mniej jednak mój sprzęt jest podobny i ma we włączniku regulację obrotów i sprawuje się ja talala :).

#5 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by jokeroo 14 July 2012, 21:44
No właśnie takie coś mi wpadło w oko w jednym ze sklepów ogrodniczych tylko niewiem jak z ciśnieniem w rzeczywistości.Bo jak mam płacić po 12e za dwie puszki to mnie szlag trafia, te puszeczki starczą na kilka dmuchnięć dosłownie.

#6 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by novitech 14 July 2012, 21:50
jokeroo wrote:te puszeczki starczą na kilka dmuchnięć dosłownie

I tak naprawdę zero efektu.

#7 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by arvika 14 July 2012, 22:16
Zwyczajny kompresor samochodowy wystarcza.

#8 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by adam1114 14 July 2012, 22:17
Należy dodać, że chyba jakiejś lepszej klasy ten kompresor ( samochodowy), bo większość nie jest w stanie napompować dobrze koła w samochodzie nie mówiąc o trwałości.

#9 Re: Sprężone powietrze, zamiennik  [SOLVED]

by digix 14 July 2012, 22:35
Jeżeli kompresor zamierzasz trzymać w tym samym pomieszczeniu, w którym wykonujesz naprawy. To lepiej zainwestować w cichy kompresor z zasobnikiem minimum 25L (Jun-Air, BAMBI), najlepiej wersję bez oleju. Niestety ceny dość wysokie, ale komfort pracy duży. Do tego dobry osuszacz powietrza i filtr jonizujący np. 3M jak na zdjęciu.

Image

#10 Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by jokeroo 15 July 2012, 15:28
No właśnie widziałem wczoraj stronke z takimi cichymi "no oil", wybór tylko od zasobności portfela teraz zależy.

http://www.aircompressors.co.uk/Product

A także ebay uk ma kilka ofert trzeba tylko poczekać zdarzają się okazje .Dziękuję wszystkim za pomoc.

Re: Sprężone powietrze, zamiennik

by Google Adsense [BOT] 15 July 2012, 15:28