• Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Napisal/-a darole 6 Junij 2012, 17:48
Problem polega na tym że po uruchomieniu komputera wchodzi do pulpitu, uruchamiam np grę PES 2011 i po 5 minutach komputer się wyłącza.

Na filmie działa długo, do 3 godzin

Wymieniałem :
zasilacz, kartę graficzną, ram - bez zmian
wyciągnąłem wszystko z obudowy, płyta leży luzem - bez zmian

Nie wymieniłem procesora bo nie posiadam takiego.

Czym to może być spowodowane.

Proszę o pomoc.

Re: Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 6 Junij 2012, 17:48

#2 Re: Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Napisal/-a novitech 6 Junij 2012, 17:50
Sprawdź czy ciepło z CPU jest dobrze odprowadzane.

#3 Re: Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Napisal/-a elkamel 23 Junij 2012, 22:48
Witam
Jakie temperatury są obecne przy resecie płyty?
Sprawdź programowo np. HWMonitor.

Mam wrażenie że mostek.. Dotknij radiatorów mostków czy nie osiągają wysokich temprtatur..

#4 Re: Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się  [REŠENO]

Napisal/-a darole 24 Junij 2012, 20:24
Sprawa wyjaśniona - winne jest gniazdo procesora - swego czasu GIGABYTE je wymieniał a z czasem znalazł tańszy sposób naprawy - wystarczy na ramkę nakleić paski papieru - powoduje to minimalne uniesienie procesora w gnieździe - co dokładnie to powoduje to nie wiem - ale efekt jest 100% - żadnego nagłego wyłączania się.

#5 Re: Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Napisal/-a VIPSC 24 Junij 2012, 22:28
Problem z ramką to jedno, niech kolega jeszcze sprawdzi dokładnie procesor.
Może to wina wadliwej serii procesora (ATH 5000, 5200, 5600, 6000), jeżeli oczywiście kolega ma któryś z nich.

Pozdrawiam

#6 Re: Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Napisal/-a darole 25 Junij 2012, 15:53
Procesor był serii 6000.

Re: Płyta Główna GIGABYTE GA-ma770-ds3 - Wyłącza się

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 25 Junij 2012, 15:53

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost