• Acer C530 wyrwane gniazdo USB

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.

#1 Acer C530 wyrwane gniazdo USB

przez leinado 21 czerwca 2012, 11:08
Witam,

Mam ACERA C530 Z wyrwanym gniazdem USB (mini USB). Czy można gdzieś zaczerpnąć jakiś kawałek schematu? A może ktoś ma chociaż taką płytkę?
Chodzi mi o to gdzie mogę się podłączyć z trzema środkowymi pinami? Do skrajnych dochodzą ścieżki więc nie ma problemu.

Re: Acer C530 wyrwane gniazdo USB

przez Google Adsense [BOT] 21 czerwca 2012, 11:08

#2 Re: Acer C530 wyrwane gniazdo USB

przez michal3411 21 czerwca 2012, 12:33
Chcesz kawałka schematu, a nawet nie napiszesz jaka tam jest płyta główna, rozpoznanie platformy niejednokrotnie jest podstawą do znalezienia schematu.
Jeśli tego nie uzupełnisz post wyląduje w koszu.

#3 Re: Acer C530 wyrwane gniazdo USB

przez leinado 21 czerwca 2012, 16:18
No tak może za mało danych? Uzupełniam Acer C530 Pocket PC Travel Companion. Nie wiem co jeszcze mogę napisać nie ma tu żadnych oznaczeń platformy.

#4 Re: Acer C530 wyrwane gniazdo USB

przez michal3411 21 czerwca 2012, 16:22
Proszę na forum umieścić zdjęcia płyty głównej.
Proszę wyszukiwać jakiś charakterystycznych napisów na płycie głównej.

#5 Re: Acer C530 wyrwane gniazdo USB

przez leinado 21 czerwca 2012, 17:13
Nie wiem czy rozmawiamy o tym samym sprzęcie. Ja piszę o PDA Acer C530 i innych danych oprócz numeru seryjnego na płycie nie ma.

Re: Acer C530 wyrwane gniazdo USB

przez Google Adsense [BOT] 21 czerwca 2012, 17:13