• QUICK 861DS do kulkowania bga

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#21 Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

cyborgctm 4 Лютого 2012, 14:23
Mam 2 kupione "przy okazji", najtańsze, używam od przypadku do przypadku.
Jak pisałem, może niedbale zakładam.
Fakt faktem, że i tak zazwyczaj kończy się na tym, że zdejmuję końcówki i walę z grubej rury :D .

Re: Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

Google Adsense [BOT] 4 Лютого 2012, 14:23

#22 Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

magnum9mm 4 Лютого 2012, 14:37
O widzicie, przy okazji i mi odpowiedzieliście na pytanie, bo chciałem właśnie dokupić jakieś dysze z tych tańszych. Choć jak na razie jeszcze się nie zdecydowałem :) Apropo "walenia z grubej rury" to ta stacja do tego jest idealna :) i nie ma bata czegoś nie wylutować, a puzzle zrobić sobie nią też można w prosty sposób :)

Pozdrawiam

#23 Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

amigo76 5 Лютого 2012, 08:07
Dziekuję za odpowiedzi. Mimo swojej ceny jest to nadal chiński sprzęt i pewnie wszystko zależy od tego na jaką sztukę się trafi. Ja też mam parę dysz które generalnie się przydają ( "podwójne" do SOP czy inne do PLCC ) a nie chciałbym inwestować znowu kolejnych kilkuset złotych na komplet do QUICKa, ale nie pozostaje nic innego jak zainwestwać 40 zł w nasadkę i mieć nadzieję że będzie pasowała.

#24 Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

willyvmm 31 Травня 2012, 15:55
A gdzie to zdjęcie ??

#25 Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

cyborgctm 31 Травня 2012, 16:25
Spływające kulki to nie kwestia nadmuchu (ja do kulek ustawiam 350/5) tylko topnika.
Najlepszy do kulek według mnie to H036.
Nałożyć należy minimalną ilość (ja - bezczelnie paluchem - nacieram tak jak bym krem wsmarowywał) ma go być tyle żebyś wiedział, że jest mimo że go prawie nie widać.

#26 Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

DjDave 1 Червня 2012, 09:51
cyborgctm написав:ja - bezczelnie paluchem - nacieram tak jak bym krem wsmarowywał

Według mnie najlepszy sposób.

#27 Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

Emios 2 Червня 2012, 19:45
A z kolei stosuje pasek karty bankowej (drabki), szerokość ok 1 cm i za pomocą niej rozprowadzam po układzie

Re: QUICK 861DS do kulkowania bga

Google Adsense [BOT] 2 Червня 2012, 19:45
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей