• Zawartość flasha z karty diagnostycznej ST8679

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.

#1 Zawartość flasha z karty diagnostycznej ST8679

by offo 3 April 2012, 21:43
Panowie może ktoś mający taką kartę mi pomoże - kiedyś ją kupiłem , sprawdziłem w trybie domyślnym (smart bios ) , działała to odłożyłem na półkę .Rzadko się przydaje ale niedawno zaszła potrzeba jej użycia i okazało się że co prawda w trybie auto działa ok ale w trybach tekstowych wyświetla tylko jakieś znaczki .Wyciągnałem z podstawki flash 49lf004A wrzuciłem do programatora i okazało się że jest pusty :( (tzn same FF ) .Co ciekawe nawet bez flasha działa w trybie auto wyświetla tylko na początku jakiś tekst po chińsku i ostrzezenie po angielsku data coś tam (szybko znika) .Niby tryb auto wystarczyłby ale zawsze denerwuje mnie świadomość że jakieś narzędzie nie jest w pełni sprawne.Na stronie producenta tzn sintech szukałem i niestety nic nie ma.

Re: Zawartość flasha z karty diagnostycznej ST8679

by Google Adsense [BOT] 3 April 2012, 21:43

#2 Re: Zawartość flasha z karty diagnostycznej ST8679 

by fejo 29 April 2012, 20:14
Zczytany z mojej w pełni działającej ST8679.

You have to be logged in to view the files attached to this post.

#3 Re: Zawartość flasha z karty diagnostycznej ST8679

by offo 20 May 2012, 12:07
Kolego serdecznie przepraszam że dopiero się odzywam ale na kilka tygodni choroba wyłączyła mnie z użytku.
Twój wsad za który dziekuję postawił moją kartę na nogi i wreszcie działa jak powinna.

Re: Zawartość flasha z karty diagnostycznej ST8679

by Google Adsense [BOT] 20 May 2012, 12:07