• Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere il modello completo del supporto dati e la breve descrizione del problema.
  2. ToIl messaggio dell'argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema, ciò che è stato verificato, le conclusioni e la domanda.
  3. È ASSOLUTAMENTE VIETATO caricare la documentazione completa. Puoi caricare solo la piccola parte della documentazione che semplifica la diagnostica o la riparazione. Non è consentito caricare più di una pagina completa di documentazione per singolo argomento.
  4. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.

#1 Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da pawel80 4 maggio 2012, 19:03
Mam pytanie do kolegów, w jaki sposób można sczytać zawartość ze sprawnej kości flash H27UBG8T2ATR-BC i przerzucić ja na drugą pamięć, która jest po źle wgranym sofcie?
Kość znajduje się na płytce głównej od tabletu Arnova10G2 pokazanym na zdjęciu.
Immagine
Czy można zastosować jakiś programator?

Re: Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da Google Adsense [BOT] 4 maggio 2012, 19:03

#3 Re: Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da frankie 6 maggio 2012, 15:45
BeeProg+ lub BeeProg2 (Elnec) też czyta te kości.

#4 Re: Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da arvika 6 maggio 2012, 18:24
Jakby jednak te programatory miały problem z odczytem tej kości, to daj znać. Nand flash są niestety czesto błędnie odczytywalne przez klasyczny programator.

#5 Re: Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da marek216 6 maggio 2012, 18:32
avika wątpię aby dla jednej kostki kolega kupił taką zabawkę.

#6 Re: Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da arvika 6 maggio 2012, 18:47
marek216 ha scritto:avika wątpię aby dla jednej kostki kolega kupił taką zabawkę.

Ale przecież ja tego koledze nie proponuję ;) Może kolega ma znajomego który posiada taki programator. Sam jestem ciekawy czy poradzą sobie one z tą kością. Do tej pory - z mojego dośwadczenia programatory Beeprog, Xeltec, VP990 i inne z wyższej półki nie radziły sobie właściwie z Nand flashami.

#7 Re: Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da pawel80 7 maggio 2012, 23:45
marek216 ha scritto:avika wątpię aby dla jednej kostki kolega kupił taką zabawkę.

A skąd kolega wziął tą informacje.
Ale nie odbiegając od tematu znalazłem całkiem tanie rozwiązanie co do przerzucenia najważniejszej części pamięci flash.
http://ficara.altervista.org/?p=393
Muszę tylko jeszcze rozkminić pod które nogi można się podczepić.
A co do programatora na pewno spróbuje sobie coś znaleźć za rozsądną cenę a na rynku jest i będzie jeszcze więcej urządzeń tego typu. a najczęstszą przyczyną nie działających Tabletów jest źle wgrany soft.

Re: Jak sczytać zawartość z kości flash H27UBG8T2ATR-BC

da Google Adsense [BOT] 7 maggio 2012, 23:45